Včera vyšel pěkný a slibný oficiální trailer na animovanou a mládeži nepřístupnou adaptaci legendárních Watchmenů, která bude rozdělená na dvě části. A nyní konečně také víme, kteří herci propůjčí svůj hlas jednotlivých komiksovým postavám.

Představí se nám tak Matthew Rhys (Takoví normální Američané) jako Sůva, Katee Sackhoff (The Mandalorian) jako Hedvábný Přízrak, Titus Welliver (Bosch) jako Rorschach, Michael Cerveris (Ant-Man a Wasp) jako Dr. Manhattan, Corey Burton (Tenkrát v Hollywoodu) jako Captain Metropolis, Adrienne Barbeau (Maude) jako původní Hedvábný Přízrak, Rick D. Wasserman (Flash) jako Komediant a také Troy Baker (herní The Last of Us) jako Ozymandias. 

Dále se k filmům připojili John Marshall Jones (For All Mankind) jako Hooded Justice, Jeffrey Combs (Batman: Zkáza Gothamu) jako Moloch the Mystic, Yuri Lowenthal (Legie superhrdinů) jako Wally Weaver, Geoff Pierson (Dexter) jako původní Sůva a Kari Wahlgren (Zaklínač: Vlčí sen) jako Janey Slater.

Dále hrají Gray DeLisle, Kelly Hu, Max Koch, Phil LaMarr, Dwight Schultz a Jason Spisak, o jejich rolích ale zatím nic nevíme.

O režii filmu se postaral Brandon Vietti, jeden z tvůrců animovaného seriálu Young Justice (2010), který také zrežíroval animované tituly jako Superman: Soudný den (2007), Batman vs. Red Hood (2010) a Batman: Death in the Family (2020).

O scénář se postaral J. Michael Straczynski, tvůrce seriálu Babylon 5 (1993), který také stál za vznikem sérií jako Jeremiah (2002) a Osmý smysl (2015). Stopáž první části má činit 83 minut, druhá část na tom zřejmě bude podobně. 

Příběh by se tak měl odehrávat v alternativní historii Spojených států amerických, kde roku 1985 jsou superhrdinové součástí každodenního života. Když je ale jeden z nich zavražděn ve vlastním bytě, maskovaný Rorschach jde po stopách spiknutí, které má za cíl superhrdiny zničit a zdiskreditovat. Rozhodne se proto varovat své druhy, kteří jsou ve výslužbě.

První část půjde do digitální distribuce 13. 8. 2024, druhá část zas vyjde někdy během příštího roku.