První série netflixovského seriálu Warrior Nun nám představil řád nevšedních jeptišek, které bojují proti Satanovi. Ovšem kromě modliteb a rozjímání neváhají zvednout brokovnici nebo kopí. Hlavní hrdinka, tedy náctiletá Ava (Alba Baptista), se bez varování stává nositelkou svatozáře - tajemného artefaktu, který ji propůjčuje nadpřirozené schopnosti. Na prahu smrti tak dostává druhou šanci a vystupuje jako taková Buffy, přemožitelka démonů. 

Přečtěte si také: Na filmové trilogii Válečné jeptišky už nepracuje tvůrce původního seriálu

Na své nové poslání si ovšem musí zvyknout, což není snadný úkol pokud jste dospívající dívka. Po několika epizodách tréninku a přesvědčování se Ava konečně ujme role a na scénu přichází velký padouch. Zde ovšem seriál nechává masivní cliffhanger, který vyvolal spoustu otázek.

Ve druhé sérii by Ava a její “sestry v akci” měly bojovat proti Adrielovi a armádě démonů. Musí ovšem najít zbraň, která je schopna zlo porazit. Řád se taky musí vyrovnat s nově odhalenými skutečnostmi svého založení a přehodnotit vlastní ideologii. Podle všeho jedna z dějových odboček se bude týkat i prozkoumání queer identity sestry Beatrice a prohlubování příběhového pozadí postav, včetně Lilith. Tvůrci by se tak chtěli zaměřit na jeptišky-bojovnice napříč historií.

Z hlediska hereckého obsazení se kromě hlavní protagonistky vrací také Toya Turner (Shotgun Mary), Lorena Andrea (Lilith), Kristina Tonteri-Young (Beatrice), Tristan Ulloa (otec Vincent) nebo Sylvia De Fanti (Mother Superior)

Druhé série se na Netflixu dočkáme již 10. listopadu/novembra.