Bojové a akční filmy zažily jednu z největších změn v době, kdy se na scéně objevil Bruce Lee. Ten nejenže byl herec, ale také se postaral o to, aby proslavil bojová umění. Právě s těmi následně udělal díru do světa a zásadně ovlivnil akční filmy. Mezi ty nejslavnější patří Drak přichází (Enter The Dragon), jenž letos slaví krásných 50 let.

Na oslavu tohoto jubilea se ve vybraných kinech 13. a 16. srpna spouští speciální promítání tohoto snímků. A aby toho nebylo málo, tak Shannon Lee, dcera Bruce Leeho, spojila své síly skrze Bruce Lee Entertainment s platformou Shibuya a připravuje House of Lee. Právě lehká ukázka na nové anime je součástí speciálního promítání.

Není každopádně novinkou, že se něco takového chystá. S touhle myšlenkou si už několik let pohrává tvůrčí tým z Bruce Lee Entertainment. Nakonec se vedení zhostila Shannon Lee, kterou k samotné tvorbě inspirovaly osobní zážitky. Sama řekla: „Anime je úžasným nástrojem pro vyprávění skutečně kreativního příběhu, kde Bruce Lee může být Brucem Leem. Jsem nadšená z možností, které toto médium nabízí v oblasti akce, fantazie, historie, kultury a kreativity.“

Příběh by se měl zaměřit na dobu, kdy se Bruce Lee snaží shromáždit Dračí bojovníky ještě předtím, než svět upadne do tmy plné stínů. Inspiraci si bere ze slavné Brucovy hlášky: „Those who are unaware they are walking in darkness will never seek the light.“ (“Ti, kteří si neuvědomují, že kráčejí v temnotě, nikdy nebudou hledat světlo.“). Samozřejmě uvidíme mnoho bojových scén a akce, přičemž dle samotného traileru to vypadá, že nás čeká animace, která je nejen specifická pro akční a reálné bojové snímky, ale jež lehce připomíná styl z 90. let. Každopádně teprve uvidíme, co si pro nás animátoři ze Shibuyi připravili. Později tohoto roku bychom se měli dočkat i plnohodnotného traileru.

Produkci si vzala na starost Emily Yang, která je spoluzakladatelkou Shibuyi. Zároveň bude na vše dohlížet Shannon Lee, takže by se mělo jednat o poměrně dost akurátní zpracování. Samotného anime bychom se mohli dočkat někdy v roce 2024.