S vydáním sedmé a finální epizody tohoto webseriálu je Pokémon: Twilight Wings konečně kompletní. Seriál odstartoval už v lednu, ale 7. epizoda se bohůmžel o pár týdnů zpozdila. Asi uhádnete kvůli čemu. Ano, ani anime nebylo ušetřeno koronavirové krize.

Twilight Wings je druhým přírůstkem minisérie kraťasů, které byly vydány na YouTube. Předcházelo mu Pokémon Generations z roku 2016. Ten si zadal za cíl vyprávět příběhy přímo z videoher. Dostalo se nám tak bombastických akčních scén a trochu dospělejšího pojetí, než jsme byli ze seriálů zvyklí.

Za animací stálo studio OLM, které v minulém roce dokončilo Pokémon Sun & Moon a nyní pracují na soft rebootu Pokemon Journeys: The Series. Twilight Wings od Studia Colorido (O chloupek, Penguin Highway) jde opačnou cestou. Soustřeďuje se spíše na drobné lidské momentky a budování charakterů. Taktéž se blíže podíváme na pokémony, kteří se vyskytují v regionu Galar. To je region, ve kterém se odehrává například hra Pokémon Sword and Shield.

První díl nám představuje nemocného chlapce, který posílá dopis svému oblíbenému trenérovi, což je linka, která spojuje všech sedm epizod. Sice má každá epizoda vlastní postavy a nový příběh, ale spojuje je hlavní téma. Tím je překonání vnitřních problémů našich hrdinů. Hrdinové se  potýkají s nízkým sebevědomím, zklamáním, lítostí a dalšími problémy, se kterými se může ztotožnit snad každý z nás.

Za mě je to velmi zajímavá odbočka od hlavní série. Jsem rád, že v dnešní době můžeme prozkoumat naše oblíbená média z mnohem více úhlů, než tomu bylo dříve. Určitě se budu těšit na každý podobný projekt.