Legendární série Vřískot se dočká dalšího dílu. A tentokrát na něj fanoušci nebudou muset čekat dalších 10 let. Po komerčním úspěchu pátého dílu, kterého jsme se dočkali před rokem, bylo jasné, že slavná satirická vyvražďovací série bude pokračovat dál. Vřískot 6 se tak nedávno dočkal prvního oficiálního traileru. Tentokrát však čekejme velkou změnu. Nový Ghostface vrahoun nebude hlavní hrdiny terorizovat v městečku Woodsboro, ale v samotném New Yorku. V rámci toho tak studio Paramount vydalo nový plakát k filmu v podobě plánu newyorského metra. Podívat se na něj můžete níže.

Veškeré trasy, které představují všechny filmy ze série, tak utváří podobu Ghostfaceovy masky, přičemž „stanice“ jsou jména postav z jednotlivých filmů, které zastihla smrt. Ovšem ne ve všech případech. 

Třeba stanice Kirby Reed je označena za „uzavřenou.“ Víme totiž, že Kirby, postava z Vřískotu 4, kterou ztvárňuje Hayden Panettiere, se má do šestého dílu vrátit. Všechny trasy vedou k Sam Carpenter, jejíž jméno je navíc tučně označené. Sam (Melissa Barrera) by se totiž měla opět stát jednou z hlavních protagonistek série. Unikne noži i napodruhé? To se holt necháme překvapit. Spolu s ní se do šestého dílu vrací i Tara Carpenter, kterou opět ztvární hvězda Jenna Ortega.

Fanoušci by ovšem měli počítat s tím, že do šestky se již nevrátí Sydney Prescott (Neve Campbell), primární hrdinka celé značky, která byla jednou z hlavních tváří celé značky. Necháme se proto překvapit, zda se tento fakt negativně nepodepíše na následných tržbách. 

Na šestém díle pracovali stejní tvůrci, kteří se postarali i o Vřískot 5. To znamená, že do křesel režisérů opět usedli Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett. Scénář opět zpracovalo duo James Vanderbilt a Guy Busick.

Dále si v šestce zahrají Samara Weaving, Liana Liberato, Jack Champion, Henry Czerny, Tony Revolori, Josh Segarra, Devyn Nekoda a Dermot Mulroney.

Oficiální premiéra je stanovená na 9. 3. 2023.