Po více než deseti letech se k nám na začátku příštího roku vrátí legendární hororová série Vřískot, která si částečně dělá srandu z klasických vyvražďovaček 80. a 90 let. Napříč čtyřmi díly zemřelo už v sérii opravdu mnoho lidí, ovšem základní hrdinská trojice, která se zuby nehty drží od čepele co nejdál, je stále pořád ve hře. Vřískot 5, který se tentokrát bude jednoduše nazývat „Vřískot“, už má za sebou celou řadu propagačního materiálu. Nyní nám ale představuje další várku, jež má tentokrát podobu zcela nových plakátů, na kterých se onoho hrdinského tria dočkáme. Tagline u všech z nich zní: ,,Vždy je to někdo, koho znáš.“ To může indikovat, že vrahem by tentokrát mohl být jeden z hlavních hrdinů. Na plakáty se můžete podívat níže. 

Hlavní příběh bude z velké části vycházet především z prvního dílu. Opět se objeví hrozivý maskovaný vrahoun Ghostface, který začne likvidovat teenagery. Kdo se pod maskou ale skrývá tentokrát? To se samozřejmě neví. Ale jedno je jisté. Pokud existuje někdo, kdo dokáže novému vrahovi účinně vzdorovat, je to právě Sidney Prescott (Neve Campbell), hlavní hrdinka z předešlých dílů, která podobným vrahounům čelila hned několikrát. Pomáhat jí opět budou polda David Arquette (Dewey Riley) a novinářka Gale Weathers (Couteney Cox). Co když bude ale tentokrát vrahem jeden z nich? To se holt budeme muset nechat překvapit. 

Bude se jednat o první film ze série, který nezrežíroval již zesnulý Wes Craven. Místo něho se režie ujalo duo Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett. Scénář zas vyšel z pera Jamese Vanderbilta a Guye Busicka. Kromě výše zmíněných herců se také můžeme těšit na jména jako Melissa Barrera, Kyle Gallner, Mason Gooding, Mikey Madison, Dylan Minnette, Jenna Ortega, Jack Quaid, Marley Shelton a Jasmin Savoy Brown. Premiéry se dočkáme 14. 1. 2022.