Byla ta dlouhá a velice trnitá cesta, ale dlouho očekávaný filmový reboot legendární Vrány k nám dorazí už letos, respektive již za několik měsíců. A server Vanity Fair se konečně pochlubil prvními fotkami z filmu, které nám odhalují novou podobu hlavního hrdiny Erica Dravena, jemuž tentokrát vdechl život herec Bill Skarsgård (John Wick: Kapitola 4). Prohlédnout si je můžete níže. Ano, také nás trochu mrzí, že Eric už není mánička, ale snad nám to Skarsgård vynahradí parádním hereckým výkonem.

Takováto nadílka fotek většinou naznačuje, že vůbec první oficiální trailer by už mohl být za rohem. Přece jenom se filmu dočkáme už na začátku června. Fanoušky z našich českých luhů a hájů určitě také potěší, že snímek se natáčel v Praze

O rebootu Vrány se začalo hovořit už v roce 2008, od té doby ale projekt čelil celé řadě různých komplikací, kvůli kterým na nějaký čas uvízl ve vývojovém pekle. Příběh by se každopádně měl opět zaměřit na Dravena, který je ve svém městě spolu se svou snoubenkou zavražděn pouličním gangem. Rok po smrti je ale Draven vzkříšen a vydává se tak na honbu za pomstou, přičemž k tomu využívá své nadlidské schopnosti, aby bylo spravedlnosti učiněno zadost.

Jedna z uvedených fotek odhaluje i podobu Dravenovy lásky Shelly, kterou si zahraje britská zpěvačka a tanečnice Tahliah Debrett Barnett, jež také vystupuje pod jménem FKA twigs. Tak se ještě necháme překvapit, jak bude vypadat první trailer. 

Dále se ve snímku objeví Danny Huston (X-Men Origins: Wolverine), který si zahraje jednoho z primárních padouchů.

O režii se postaral Rupert Sanders, který natočil snímky jako Sněhurka a lovec (2012) a hranou verzi Ghost in the Shell (2017). Scénář zpracoval na Oscara nominovaný Zach Baylin (Král Richard: Zrození šampiónek), kterému pomáhal ještě Will Schneider.

Nová Vrána do amerických kin dorazí 7. 6. 2024, u nás to bude zřejmě o den dříve.