Režisér James Wan se po druhém Aquamanovi vrátí k žánru, který mu jde zkrátka a dobře nejlépe. Ke starému dobrému hororu. A díky serveru Deadline víme, že známý filmař už pět let v tichosti pracuje na filmové adaptaci Volání Cthulhu, jedné z nejslavnějších povídek legendárního autora H. P. Lovecrafta, přičemž se má jednat o Wanův vysněný projekt.

Příběh by nás tak měl zavést do roku 1928, kde se hlavním hrdinou stává Francis Thurston. Ten zahájí vyšetřování ohledně tajemného kultu, který uctívá hrozivé a starověké stvoření známé jako Cthulhu, jež přebývá v hlubinách oceánu. Těšit se tak můžeme na pořádnou dávku kosmického hororu, ze kterého bude mrazit. 

Jelikož je James Wan obecně považován za hororového mistra, který stojí za hrůznými snímky jako Insidious (2010), V zajetí démonů (2013) a Zhoubné zlo (2021), troufli bychom si říct, že adaptace spadla do těch správných rukou. Zrovna Wan jednoznačně je schopný vytvořit onu náležitě temnou a znepokojivou atmosféru, kterou oplývá i Lovecraftova předloha. Zatím ale není známo, kdy přesně se filmu dočkáme, na palubě zatím nemáme ani žádné herce.

Server Deadline také hlásí, že Wan připravuje ještě dva další filmy, jmenovitě sci-fi tituly GMO a Mass Extinction.

A pokud jste si vzpomněli na videohru Call of Cthulhu z roku 2018 od společnosti Cyanide Studio, možná vás také potěší, že v plánu by měla být i nová herní adaptace. Dalších informací se zřejmě dočkáme po novém roce.