Před měsícem nám služba Apple TV+ nadělila várku fotek z nadcházejícího válečného seriálu jménem Vládcové nebes, což znamenalo, že první oficiální trailer na sebe nenechá dlouho čekat. A právě na ten se nyní můžete podívat výše.

Jak už nějaký čas víme, příběh se zaměří na působení členů 100. americké bombardovací skupiny přezdívané Bloody Hudredth, kteří díky své odvaze a bratrství pomohli porazit nacistické Německo ve druhé světové válce. Celý seriál vzniká na základě stejnojmenné faktografické knihy od Donalda L. Millera z roku 2007. Na připravovanou a hvězdně obsazenou podívanou dohlíží jakožto výkonní producenti Gary Goetzman, Tom Hanks a Steven Spielberg, kteří se kdysi podíleli i na tvorbě slavného seriálu Bratrstvo neohrožených (2001).

Těšit se tak můžeme jak na řádně velkolepou podívanou plnou zběsilých leteckých bitev, tak i na nahlédnutí do životů a vztahů jednotlivých letců, kteří bojují o záchranu Evropy před Hitlerovým zlem. Trailer vypadá vyloženě senzačně, snad se tedy dočkáme alespoň podobné kvality, kterou mělo i výše zmíněné Bratrstvo neohrožených. Zcela původně se seriálu mělo ujmout HBO, ale kvůli vysokým nákladům pak zakázku odřeklo. Projekt pak spadl k nohám společnosti Apple.

Hlavní hvězdou upoutávky se stává Austin Butler (Elvis), který si zahraje majora Galea 'Bucka' Clevena, v primárních rolích se k němu ještě připojí Callum Turner (Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny) jako John 'Bucky' Egan, Barry Keoghan (Víly z Inisherinu) jako poručík Curtis Biddick a mnozí další. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal John Orloff, který napsal dvě epizody z Bratrstva neohrožených. Jednotlivé epizody zrežírovali filmaři jako Cary Joji Fukunaga (Není čas zemřít), Anna Boden a Ryan Fleck (Captian Marvel), Dee Rees (Mudbound) a Timothy Van Patten (Rodina Sopránů).

Dále se v seriálu objeví herci jako Anthony Boyle, Louis Hofmann, Ben Radcliffe, Luke Baker, Rafferty Law, Saura Lightfoot Leon, Kieron Moore, Ben Dilloway, Alastair Galbraith, Michael Stobbe, Patrik Křivánek, Gary Lamont, Thomas Flynn a David Shield.

Seriál bude na službě Apple TV+ premiérovat 26. 1. 2024.