Na konci jara jsme se dozvěděli, že na Oscara nominovaný a slavný snímek Město bohů (2002), který je inspirován skutečnými osudy, dostane na službě Max seriálové pokračování. To bylo ve výrobě už nějaký ten pátek, protože služba vydala první oficiální trailer, který si můžete pustit výše.

Hlavním hrdinou série, která ponese název City of God: The Fight Rages On, by se opět měl stát fotograf Buscapé alias Rocket (Alexandre Rodrigues), s nímž jsme nebezpečné ulice titulního slumu Ria de Janeira prozkoumali v původním filmu. Příběh se tentokrát bude odehrávat na počátku 21. století, kdy propuštění mladého drogového dealera způsobí, že ve Městě bohů to začne znovu vřít. Obyvatelé se ocitají uprostřed střetu mezi obchodníky s drogami, milicemi a veřejnými orgány. Místní komunita se tak bude muset sjednotit, aby mohla čelit svým utlačovatelům.

Kromě Rocketa se také vrací postavy jako Lampião (Thiago Martins), Berenice (Roberta Rodrigues), Melonhead (Kiko Marques) a Barbantinho (Edson Oliveira). Seriál má podle všeho obsahovat scény z původního Města bohů, které budou sloužit jako flashbacky pro jednotlivé postavy.

Nevypadá to špatně, nese se to v podobném stylu, který měl i původní film, tak snad bude série i stejně kvalitní. 

O režii jednotlivých epizod se tentokrát postaral brazilský filmař Aly Muritiba, který je například jedním z tvůrců krimi seriálu Pravidla zločinu (2023), dále natočil dramata jako Pachuť dospívání (2018) a Soukromá pustina (2021).

Fernando Meirelles, režisér původního filmu, se stal jedním z hlavních producentů.

Na službě Max od 25. 8. 2024.