Devatenáctému století se říká také století páry. Je to období velkého technického a vědeckého pokroku, kdy se život v městech neustále zrychluje a lidi se stěhují z vesnic za prací do všude vznikajících manufaktur. Venkov je ale pořád zmítán temnými pověstmi, zkostnatělými tradicemi, podivnými příběhy a hrůznými pověrami. Co když ale je na nich něco pravdy? Co když jsou divoženky, magičtí tvorové, přízraky a nadpřirozené bytosti skutečné? 

Vaesen. To je jejich jméno. Nevidí je každý, pouze lidi, který mají Zrak. Čtvrteční děti. A někteří z nich si založili Společnost, kde se pomocí vědy a výzkumu snaží tyto bytosti katalogizovat, kontrolovat a především – ochránit lidi a společnost před jejich řáděním. 

Jakub Vaverka, Kryštof Lobkowitcz, Václav Pecháček, Pavel Bareš, Alžběta Trojanová a pruvodkyně Zuzana Ševčíková se spolu pokusí tajemství Vaesen odhalit a vy můžete být při tom. Spadli ze stolu a již teď jsou to Legendy! V nové RPG sérii se převtělí do členů Společnosti. Připravte se na emocionální horskou dráhu, vypjaté situace, ale také spoustu úsměvných dialogů a, jak uvedl Václav Pecháček alias Oskar Helvetius, neoficiální vůdce Společnosti: „…ultimátní chaos!“

Epizody této minisérie se budou objevovat na YouTube Nerdfixu každé úterý od 20:00 v premiéře, takže se budete moct zapojit do živého chatu, kde se objeví i samotní hráči a samozřejmě i naše redakce. Začínáme již 31. října. A pokud se bojíte, že by vám mohl ujet vlak, nemějte strach. Vaesen bude mít pouze 10 epizod, v rámci kterých příběh krásně uzavře.

Pokud si Legendy oblíbíte stejně, jako jsme si je oblíbili my, můžete se těšit na další série v jiných nápaditých RPG systémech.

Poznačte si do kalendáře 31. říjen. Tehdy to totiž celé vypukne!