Už za dva týdny bude na Apple TV+ premiérovat nový krimi seriál jménem Spojka, který vznikl pod britskou a francouzskou produkcí. V hlavních rolích se navíc představí sympatické herecké duo Vincent Cassel a Eva Green. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Samotný příběh by nás měl zavést do Londýna, který momentálně čelí velkým kybernetickým útokům od neznámé skupiny. Rozhodně ale najde o žádné amatéry, protože ony útoky budou mít vyloženě devastující následky. Způsobí například deaktivaci bariér na Temži, což má za následek jednu z nejhorších povodní města za posledních sto let. Na scénu tak nastupuje schopná agentka Alison (Eva Green), která se rozhodne odhalit, kdo za útoky stojí. Při zhlédnutí jednoho bezpečnostního záznamu však s šokem zjistí, že s tím má něco společného Gabriel Delange (Vincent Cassel), její bývalý milenec. 

Ze začátku se zdá, že Gabriel by mohl být za veškeré kybernetické útoky zodpovědný, ale později patrně vyjde najevo, že on sám po pachatelích pátrá také. On a jeho bývalá láska tak musí spojit síly, aby mohli zlovolné viníky zastavit dřív, než napáchají více škody. Žádná hladká spolupráce to ale nebude, protože mezi oběma bývalými milenci je stále určité napětí. Jejich vztah byl totiž vyloženě destruktivní.

Gabriel už tak Alison nevěří, protože mu v minulosti něco provedla. Něco, co způsobilo totální rozklad jejich milostné etapy. Ale útoky na Velkou Británii se stále více a více zhoršují, tudíž oba dva hrdinové budou muset odložit tajemnou minulost stranou, aby se mohli soustředit na svůj úkol. Otázkou je, zda dokážou veškeré viníky polapit včas. 

Tvůrkyní a hlavní scenáristkou celého seriálu se stala Virginie Brac, která také pracovala na sériích jako Dvojí spravedlnost (2012) a Smrtící střední (2019). O režii jednotlivých epizod se postaral Stephen Hopkins, který nám nadělil známé kousky jako Predátor 2, The Ghost and the Darkness a Barva vítězství.

Dále se v seriálu objeví herci jako Aziz Dyab, Olivia Popica, Laëtitia Eïdo, Naomi Yang, Christopher Sciueref, Jim Sturgeon, Marco Horanieh a Mark Killeen.

Oficiální premiéra na Apple TV+ je stanovená na 24. 2. 2023.