Věčné duše se minulý čtvrtek rozloučily s Feolinnem a vydaly se do města Othe. Trable, které skupina očekávala ve zničeném městě, ovšem dorazily mnohem dřív!

CO SE STALO POSLEDNĚ?

Věčné duše se rozloučily s Sharlott a Julienem a rozhodly se zamířit do města Othe. Do tohoto města jim měli dělat doprovod Železní - místní vojáci, které domluvil Anthony. Během rozhovoru o tomto doprovodu se k němu ovšem přidal místní šéf Hector Soliva. Tento muž velmi stál o setkání s celou skupinou.

Zatímco Anthony řešil vojáky, zbytek společenstva se vydal naposledy do města, aby vyřešil své záležitosti. Thomerican a Que T. se snažili vyřešit prokletý kámen, který má na sobě Thom nalepený jako klíště. Vrátili se ovšem jen s rybami. Brindal a Mistral zase došli podat informace zástupci Gentlemana, aby věděl, že jeho úkol byl splněn.

Později se všichni střetli v hostinci, kde na ně již čekal Anthony s panem Solivou. Ten skupině trochu nečekaně nabídl, aby se stala tváří jeho vín. Ano, doslova. Chtěl, aby se obličeje Věčných duší staly marketingovým trikem, který zařídí větší prodeje jeho produktů. Duše tuto nabídku vzaly na vědomí a vysvětlily, že nyní musí do města Othe. Po cestě a tam zpět tuto nabídku zváží.

Pět hrdinů a jejich doprovod z řad Železných se tak vydalo na sever do bažin, ve kterých se mělo nacházet město Othe. Cesta šla nejprve poměrně dobře. Až do chvíle, kdy si Mistral s Que všimli, že Železní nazývají Anthonyho "Zvíře". To se skupině samozřejmě nelíbilo, ale Anthony jim vysvětlil, že toto oslovení je v pořádku a jejich řád si to zaslouží.

Když skupina dorazila do močálů, šel Anthony jako průzkumník napřed. V jedné bažině narazil na trojici koboldů, kteří se před ním snažili schovat. On je však dokázal najít a dopravit za zbytkem. Koboldi měli také namířeno do města Othe, aby sloužili velké dračici Feuerstrasze. Duše se rozhodly, že koboldi mohou cestovat s nimi.

Cesta probíhala poklidně až do chvíle, kdy všichni dorazili k opuštění chatce v močálu. Brindal s Anthonym se rozhodli prozkoumat okolí a Que T. s koboldy šli nahlédnout dovnitř. Tam nebylo vlastně téměř nic kromě chutně vypadajícího dortu. Koboldi se k němu ihned rozběhli. Ale než ho stačili sníst... snědl on je!

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

• Jsou koboldi skutečně tuzí?

• Co přesně je dort zač?

• Jaká překvapení na Duše čekají ve městě Othe?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu!