James Gunn je známý tím, že ve svých superhrdinských filmech i do nejmenších rolí (tzv. štěků) rád obsazuje známé osobnosti. Ve Strážcích galaxie jsme už mohli vidět Johna C. Reillyho, nebo třeba Davida Hasselhoffa, který hrál sám sebe. A pokud vám přišly hlasy některých animovaných postav povědomé, vězte že mezi dabéry se najdou taková jména, jako Vin Diesel, Bradley Cooper, Seth Green nebo Rob Zombie.

Aby toho nebylo málo, ve druhém díle jsme se dočkali hned dvou hvězd ze starých akčních filmů. Kurt Russell si zahrál hlavního záporáka Ega a Sylvester Stallone zase Stakara Ogorda, uznávaného vůdce Plenitelů. U druhého jmenovaného šlo sice jen o krátkou roličku, ale pravděpodobně se s ním počítá i do pokračování. Nasvědčuje tomu potitulková scéna, kde dává dohromady členy svého starého týmu, mezi které patří Ving Rhames, Michelle Yeoh nebo Miley Cyrus.

Dalším členem týmu by se podle nejnovějších drbů mohl stát i Stallonův bývalý rival, Arnold Schwarzenegger. Samozřejmě není nic potvrzeno, ale tato možnost se nám zdá nejpravděpodobnější. Dnes jsou sice oba kulturističtí „dědečci“ skvělými přáteli, ale vždycky to tak nebylo. V mládí využili každou příležitost se do toho druhého strefit, takže je možné, že se dočkáme vzájemného popichování i mezi jejich filmovými postavami. Stallone navíc není jediným, ke komu má bývalý guvernér blízko. Hlavní představitel Star-Lorda, Chris Pratt, si loni vzal Shwarzeneggerovu dceru Katherine, tak jsme zvědaví, jak to mezi tchánem a zetěm bude na place fungovat.

Přesné datum premiéry Strážců galaxie 3 ještě není známo, ale podle slov Jamese Gunna, který momentálně dodělává pokračování Suicide Squad, jde vše podle plánu, a omezení spojená s pandemií koronaviru by se na něm neměla nijak podepsat.