Libanonský herec Fares Fares si poprvé vyzkoušel práci za kamerou. Pro Netflix tak natočil nadcházející thriller jménem Den a půl, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na zoufalého otce jménem Artan (Alexej Manvelov), který ze všeho nejvíce na světě touží znovu se shledat se svou dcerou. Z nějakého důvodu však vůbec neví, kde se nachází. A proto se rozhodne při jejím hledání zajít až do extrému. Jednoho dne vtrhne do nemocnice, ze které unese svou bývalou ženu Louise (Alma Pöysti). Chce od ní jediné. Aby ho vzala k místu, kde se jejich dítě nachází. Spolu s nimi se ale na cestu vydává i policista Lukas (Fares Fares). Ten se však musí řídit příkazy Artana, jinak by riskoval, že zoufalý rodič střelí do mozku své bývalé manželky kulku. 

Všichni tři se tak vydávají na místo, kde se Artanova dcera má nacházet. V patách jim je i policie, která však kvůli bezpečí Louise nemůže nic pořádného podniknout. Během cesty se patrně dozvíme podrobnosti o vztahu mezi Artanem a Louise, stejně tak snad vyplave na povrch i přesný důvod, proč se Artanova dcera dostala mimo jeho dosah.

Těšit se každopádně můžeme na napínavý a emocemi nabitý výlet na švédský venkov, během něhož se Lukas podělí i o detaily ze svého osobního života, protože on sám je také otcem. Ovšem se svým synem se už nějaký čas nestýká. 

Fares Fares se jako herec především proslavil díky slavné filmové krimi sérii, do níž spadají snímky jako Žena v kleci (2013), Vzkaz v láhvi (2016) a Složka 64 (2018).

Dále se ve snímku objeví herci jako Annika Hallin, Stina Ekblad, Jonathan Sand, Richard Forsgren, Annica Liljeblad a Johni Tadi.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 1. 9. 2023.