V minulé epizodě se Věčné duše vydaly pro Pagodovou květinu. Najít ji dokázaly, pokud si ale myslíte, že ji prostě jen utrhly ze země, jste na omylu. Bylo to daleko děsivější.

CO SE STALO POSLEDNĚ?

Thomerican zjistil, že Que T. je pravděpodobně mrtvý. Respektive, jeho duše již není v těle. Když toto šokující zjištění sdělil zbytku skupiny, v šoku byli všichni. Ve smutné atmosféře se tak odebrali na kutě s tím, že druhý den snad bude lépe. Hned z rána celá skupina vyrazila hledat Pagodovou květinu, protože věděla, že je to jeden z kroků na cestě do Stínopádu a nalezení Que T.

Po krátkém bloudění se dobrodruzi dostali až k jezírku, u kterého květiny rostly. Ovšem žádná z nich nebyla rozkvetlá. Naštěstí pás rostlin ve tvaru půlměsíce pokračoval hlouběji do lesa. Skupina se tak rozdělila na dvě části a každá pokračovala jedním směrem. Zatímco Anthony, Thom a Cassiel nenašli nic zajímavého, Brindala, Mistrala a Williama přepadlo něco, co hobita donutilo vlézt do hrobky a zaútočit na nemrtvé, kteří v ní byli.

Díky zásahu Williama se Brindal k útoku nedostal. Mezitím Mistral přivedl i zbytek skupiny. Všichni byli zaujatí hrobkou, takže se do ní vydali, aby zjistili, co skrývá. Ukázalo se, že v ní žijí nemrtví, kteří jsou schopni mluvit a byli tam posláni, aby sbírali pro jistého pana Likera Pagodovou květinu. Zombie Kevin, který vše Duším vysvětloval, jim nabídl možnost jít si s panem Likerem promluvit. Skupina toho trochu váhavě využila. Ovšem nečekala, že průchod za ním přes rakev je zavede přímo do Stínopádu.

Pan Liker totiž vyráběl alkohol z Pagodových květin, který prodával právě ve Stínopádu. Všichni hrdinové byli šokovaní tím, že ve Stínopádu je neuvěřitelné temno. Vzduchem je cítit beznaděj a utrpení. Po tomhle zjištění bylo pochopitelné, proč se tam Nezzodan usadil. Při rozhovoru s Likerem Duše mimo jiné zjistily, že Nezzodan je pravidelným odběratelem likéru pana Likera a vyskytuje se ve městě Port Mureli, což je stínopádový odraz Port Damali.

Jak Petr Kopl maloval art Mistrala?

Místní alkobaron se zajímal zejména o to, jestli chce skupina koupit jeho alkohol, případně jak může pomoci jeho obchodu. Vzhledem k tomu, že jediný, komu alkohol pro tvory ze Stínopádu chutnal, byl William, prodal Liker pouze pět lahví. Duše věděly, že tento alkohol v běžném světě na odbyt pravděpodobně nepůjde, ale i tak mu slíbily, že se pokusí nějaké možnosti najít. Zejména proto, aby mohly znovu využít tento vstup do Stínopádu. Velkou výhrou ovšem bylo, že Liker prodal jednu z rozkvetlých Pagodových květin Anthonymu.

Po návratu na běžný svět se všem členům skupiny značně ulevilo. Opustili hrobku a vydali se zpět do lesa. Během cesty se jim ovšem do cesty opět připletly dryády. Pokusily se ovládnout mysl Anthonyho, aby jim jeho květiny odevzdal. To už Brindal nevydržel a zaútočil na ně.

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES!

• Jak dopadne souboj Věčný duší s dryádami?

• Podaří se skupině konečně opustit les a vydat se směrem k městu Tussoa?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu!