Čekání je u konce! Po pauze, která trvala dva týdny, se konečně vrací skupina hrdinů společně s podezřelým Williamem a mořskou pannou Casielem. Kam povedou jejich další kroky? 

CO SE STALO POSLEDNĚ?

William vypadá jako mladší Nezzodan! Děsivé zjištění nenechalo Duše klidné. S možností útoku obřího vlnotvorného ptáka ale nebyl čas tento problém řešit. Takže se rozlícený Thomerican nechal přesvědčit, aby celá skupina pokračovala na bezpečnější místo, kde odhalí toto tajemství.

Cesta na bezpečnější místo ovšem nebyla úplně bezpečná. Na putující totiž zaútočily přerostlé kočky, které byly přitahovány magií. Souboj se kouzelnými zvířaty se ukázal nebezpečnější než z počátku vypadal. V průběhu boje upadli do bezvědomí Thomerican i Casiel. Vše naštěstí dobře dopadlo a šelmy padly mrtvé k zemi.

Po boji se unavená skupina rozhodla ještě chvíli pokračovat, dokud nenajde bezpečné místo. To se jí povedlo. Žádný klid ale nenastal. Ihned po utáboření vyčaroval Mistral zónu pravdy, do které se William postavil. Zbytek skupiny ho poté začal vyslýchat. Ukázalo se, že mladý muž neví téměř nic o své minulosti. Neví jak se dostal ke kapitánovi, který se ho ujal. Ovšem ztracený kapitán by mohl vědět více! Zároveň se ukázalo, že i když William vypadá jako mladík v nejlepších letech, ve skutečnosti je mu pouze pár let. Dospívá tak mnohem rychleji než by běžný člověk měl. Nic z těchto informací ovšem nenaznačovalo, že by měl být skupině nebezpečný.

Po výslechu Williama se skupina obrátila na Casiela, od kterého zjistila, že se jedná o člena královské rodiny podmořské říše. Konkrétně o následníka trůnu. Casiel se ovšem trůnu ujmout nechce a proto utekl. Hrozí tak, že ho bude pronásledovat královská stráž, která ho bude chtít odtáhnout zpět do moře a zabránit mu v jeho vášni - malování.

Po těchto odhaleních se Duše rozhodly, že po mohou oba nováčci cestovat se skupinou během hledání surovin pro Anthonyho úkol a cestě k branám Stínopádu. Když už se všichni chystali spát, Thomerican se pokusil kontaktovat Que T. Jeho zpráva ovšem příjemce nenašla. Podobným způsobem jako když je příjemce mrtvý...

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES!

• Kam budou směřovat další kroky skupiny?

• Co se stalo s Que T.?

• Podaří se Duším ochránit Casiela před mořskou stráží?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu!