Je to vždy radost, když se jednou za čas najednou objeví nějaký nenápadný nízkorozpočtový sci-fi snímek, který dokáže zaujmout svým oficiálním trailerem. Přesně to platí i u snímku jménem Roswell Delirium, na jehož upoutávku se můžete podívat výše.

Příběh se bude odehrávat v alternativní historii, kdy Sovětský svaz během 80. let hodil na Spojené státy několik atomových bomb. Přeživší se pokoušejí opět žít normálním životem, v rámci čehož i předstírají, že se vše vrátilo do starých kolejí. Ovšem obyvatelé jednoho města, v němž se bude děj snímku odehrávat, musí čelit nemoci z ozáření. Hlavní hrdinkou se tak stává mladá žena jménem Mayday Malone (Kylee Levien), která se už nějaký čas pokouší navázat kontakt se svým otcem skrze stará rádiová zařízení. Ten se totiž před nějakou dobou vydal na speciální vesmírnou misi. 

Jednoho dne ale chytne neznámý signál, který však možná ani nepochází z planety Země. A Mayday si uvědomí, že s ní začali komunikovat mimozemšťané. V rámci toho se proto rozhodne vydat se na riskantní a značně namáhavou cestu do tajemného města Spacerock, kde se nacházela proslulá Oblast 51. A kdo ví, pokud se jí návštěvníky z vesmíru skutečně podaří najít, možná budou mít lék pro všechny nešťastníky, kteří na ozáření umírají.

Podle tvůrců bychom se každopádně měli dočkat filmu, ve kterém mimozemšťané nejsou vyobrazováni jako zlovolní dobyvatelé, nýbrž jako zoufalá naděje na přežití. Snímek by taktéž měl zkoumat témata duševních chorob, zneužívání, šikany a psychických traumat po jaderném útoku. Podle traileru by mohl mít snímek vcelku působivou a možná i trochu znepokojivou atmosféru, tudíž jsme velice zvědaví na to, co z toho nakonec vyleze. 

O scénář a režii se postaral Richard Bakewell, který především působil jako kameraman, točil tak pro seriály jako Uncensored (2018), Wahl Street (2021) a Sins of the Amish (2022).

Dále se ve snímku objeví herci jako Ashton Solecki, Arielle Bodenhausen, Anthony Michael Hall, Dee Wallace, Lisa Whelchel a Reginald VelJohnson.

Snímek bude v amerických kinech premiérovat 9. 9. 2023, ještě ale uvidíme, zda se někdy podívá také k nám.