Už příští týden uvede studio Vertical nízkorozpočtový sci-fi thriller jménem Light, který se dle slov režiséra v jistém ohledu silně inspiroval Vetřelcem a filmovou sérií Tiché místo. Výše se můžete podívat na oficiální trailer.

Hlavní hrdinkou se stává mladá žena jménem Niu (Christine Roche), která si na sebe po nouzovém přistání v únikovém modulu na temné a zamlžené planetě bere skafandr, aby mohla vyhledat další přeživší, včetně svého malého syna. Rychle si ale uvědomí, že v mlhách tajemné planety se skrývá něco živého. Přesněji se má jednat o jakési mimozemské predátory, které přitahuje světlo. Na hrdinku tak čeká závod s časem. Svého syna a další ztracené musí najít dřív, než jí dojde kyslík. Ale jak se Niu začíná setkávat s dalšími přeživšími, uvědomí si, že tu nejsou náhodou. A že tu mohou být mnohem horší věci než netvoři číhající v mlze. 

O scénář a režii se postaral Matt Woollard, pro něhož bude snímek jeho celovečerním debutem. Ve filmu si také sám zahraje jednu z postav.

Dále se v chystaném titulu představí herci jako Gia Lily, Tedroy Newell, Anna Swan, James Woollard, Ian Thomas a David A. Bradley.

Snímek bude uveden na VOD již 29. 3. 2024.