To by tak hrálo, aby na celosvětový videoherní hit Minecraft nevznikla filmová adaptace! Obzvlášť v dnešní době, kdy se s filmovými a seriálovými verzemi slavných her začíná pomalu přetrhávat pytel. Na adaptaci budovatelského open-world Minecraftu od Mojang Studios, který patří mezi komerčně nejúspěšnější videohry všech dob, se pracuje už pěkných pár let. Podle informací od The Hollywood Reporter už ale patrně konečně víme, koho v něm uvidíme. Sympaťák Jason Momoa je údajně v závěrečné fázi jednání o působení v připravované adaptaci, ve které by se měl ujmout jedné z hlavních rolí. Otázka je tudíž jasná – Dočkáme se krychlovitého Aquamana? 

O samotném příběhu zatím nejsou žádné detaily. Další otázkou samozřejmě zůstává, o čem by měl být film, jenž vychází ze hry, ve které se primárně pouze staví. Nemluvě o tom, že aby film, který by měl být skutečně hraný, opravdu působil jako adaptace Minecraftu, měl by nějakým způsobem napodobit jeho „krychlovitý“ styl. Skutečně tedy uvidíme Momou stavět domečky, padat do lávy a bojovat proti creeperům? Nebo snad bude film o lidech, kteří Minecraft pouze hrají? Možná právě tyto zapeklité otázky jsou důvodem, proč se celý projekt tak dlouho táhne. Film o Minecraftu byl ohlášen už v roce 2014, ale od té doby se věci příliš nepohnuly. S obsazením slavného představitele Aquamana se ale zdá, že studio Warner Bros. konečně ví, kterým směrem se vydat. 

O režii Minecraftu se postará Jared Hess, který se proslavil hned svým celovečerním debutem z roku 2004. Tím byl snímek Napoleon Dynamit, který je především pro americké publikum komediální klasikou. V žánru komedie pokračoval filmař i ve svých dalších projektech, mezi ně například patří Boží zápasník, Divnej týpek a Zilionáři.

S Aquamanem na palubě nám tudíž Warner Bros. brzy o projektu odhalí další informace.

Těšíte se?