Kultovní a zároveň prapodivná Addamsova rodina známá ze stejnojmenných komiksů, televizních pořadů a filmů se ve druhém díle animované série vydá na bláznivou dovolenou po Severní Americe. Během včerejšího dne vydala produkční společnost MGM oficiální trailer, která prozrazuje zápletku druhého filmu.

Přečtěte si také: Tim Burton pracuje na live-action seriáli o rodine Addamsovcov

Pugsley (Javon Walton) a Wednesday (Chloë Grace Moretz) mají se svými rodiči špatný vztah nejspíše kvůli přicházející pubertě. Z tohoto důvodu se Morticia (Charlize Theron) a Gomez (Oscar Isaac) rozhodnou naplánovat bláznivou dovolenou po Severní Americe, která by měla jejich vztah s dětmi opět upevnit. Již zmiňovaní hrdinové včetně strýčka Festera (Nick Kroll), Lurcha, Věci a strýčka Ita (Snoop Dogg) společně ve své pohřební dodávce navštíví známé památky jako například Niagarské vodopády či Grand Canyon, kde zažijí spoustu bláznivého dobrodružství.

Kromě původního obsazení, kde je jedinou změnou Javon Walton v roli Pugsleyho, se v sequelu nově objeví i americký herec, režisér a scénárista Bill Hader (Barry). Ten svůj hlas propůjčí úplně nové postavě jménem Cyrus.

Na režisérská křesla se opět vrátí původní duo skládající se z Grega Tiernana (Buchty a klobásy) a Conrada Vernona (Monstra vs. Vetřelci). Na scénáři se podílí Dan Hernandez a Benji Samit, kteří stojí za snímkem Pokémon: Detektiv Pikachu.

Původní snímek z roku 2019 vydělal napříč světovým spektrem více než 203 milionů USD, ačkoliv si v řadách diváků i kritiků odnesl spíše průměrná hodnocení:

„Úspěch prvního animovaného filmu byl důkazem trvalého dědictví Addamsovy rodiny a její schopnosti udržet se v popkultuře. Druhý díl bude stejně zábavný jako originál,“ řekl Tiernan během rozhovoru pro magazín Deadline.

Teaser z konce roku 2020

Animovaná Addamsova rodina 2 od produkční společnosti MGM se v kinech objeví v pátek 1. října/októbera 2021