Minulý měsíc se Amazon pochlubil plakátem a oficiálním datem premiéry chystaného seriálu Sausage Party: Foodtopia, který naváže na dospělácký animák Buchty a klobásy (2016), tudíž první trailer nemohl být daleko. A přesně na ten se nyní můžete podívat výše.

Z traileru to vypadá, že živé potraviny po událostech předešlého filmu vytáhly do války proti lidem z městečka, ze které vyšly vítězně. Frank (Seth Rogen), Brenda (Kristen Wiig), Barry (Michael Cera), Sammy (Edward Norton) a další hrdinové jsou proto připraveni vybudovat novou a dokonalou společnost, ve které si všichni budou žít šťastně až do shnilosti. Ale s příchodem deště, který mnohé potraviny zahubí, hrdinové pochopí, že bez lidí jejich nově sestavená společnost příliš dlouho nevydrží. Jak ale lidi přinutit spolupracovat? Inu, ideálně násilím a výhrůžkami, to je jasné. 

Seth Rogen a scenárista Evan Goldberg už před lety každopádně uvedli, seriál bude obsahovat zdvojnásobenou míru slovních hříček a trojnásobnou míru sexu mezi jídlem.

Showrunnery a hlavními scenáristy se tentokrát stali Kyle Hunter a Ariel Shaffir, kteří také pracovali na scénáři k filmové verzi. Oba také psali pro dobrodružnou sci-fi Future Man (2017).

O režii jednotlivých epizod se postaral Conrad Vernon, jeden z režisérů původního filmu. Těšit se můžeme na 8 epizod, které budou všechny vydány najednou.

Na službě Prime Video od 11. 7. 2024.