Po dlouhatánském čekání zde konečně máme pořádný trailer na sci-fi titul Mickey 17 s Robertem Pattinsonem (The Batman) v hlavní roli, který natočil oscarový jihokorejský režisér Bong Joon-ho, tvůrce veleúspěšného Parazita (2019). A jak se zdá, žádná ponurá a vážná podívaná na nás nečeká, film bude evidentně skrznaskrz nasáklý humorem. Výše se každopádně můžete podívat na oficiální trailer.

Jak už dlouho víme, příběh bude vyprávět o lidské posádce, na kterou čeká téměř sebevražedná mise - kolonizovat ledový svět Niflheim. Zde přichází na scénu Mickey Barnes (Pattinson), kterého lze považovat za ,,postradatelného“ zaměstnance. Když totiž jedna jeho lidská schránka zemře, Mickey se zregeneruje v novém těle. A to s většinou vzpomínek nedotčených. Kvůli tomu je často vysílán na extrémně nebezpečné a šílené mise, při kterých je smrt téměř zaručená.

Mickey už zemřel tolikrát, že si na to již v podstatě zvykl. Komplikace ale nastanou ve chvíli, kdy se dvě verze Mickeyho setkají. A jak je v traileru řečeno, v takovém případě je třeba zlikvidovat všechny. Film bude adaptací knihy Mickey7 z roku 2022 od Edwarda Ashtona.

Bong Joon-ho se postaral jak o režii, tak i o scénář. Kromě Parazita také natočil filmy jako Pečeť vraha (2003), Ledová archa (2013) a Okja (2017).

Dále se ve snímku objeví herci jako Steven Yeun, Mark Ruffalo, Toni Collette, Naomi Ackie, Thomas Turgoose, Daniel Henshall, Chelsea Li, Spike White a Sam Woodhams.

V českých kinech od 30. 1. 2025.