V létě se k nám konečně po dlouhých letech vrátí slavná hororová série Insidious, které v roce 2010 vdechli život James Wan a Leigh Whannell. Snímek Insidious: Červené dveře bude již pátým dílem, který tentokrát natočil herec Patrick Wilson. Zároveň se také jedná o jeho režijní debut, tak mu budeme držet palce, aby dopadl na jedničku. Po dlouhých měsících v postprodukci zde konečně také máme první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

V něm se nám vrací na scénu staří známí z předešlých díků, přesněji rodina Lambertových, kterou čeká další pěkné soužení. Jak znalci série vědí, v prvním díle si Renai (Rose Byrne) a Josh (Patrick Wilson) najmou vyšetřovatelku paranormálních jevů Elise Rainier (Lin Shaye), aby omrkla jejich syna Daltona (Ty Simpkins), jenž upadl do kómatu. Díky Elise se tak hrdinové dozví o paralelní dimenzi, v níž číhají různé démonické bytosti, které prahnou po Daltonově duši. 

Nadcházející pátý díl se tak bude odehrávat 10 let po těchto událostech. Dalton, ze kterého se stává inteligentní mladý muž, se již chystá odejít na vysokou, přičemž oba jeho rodiče si s ničím nedělají starosti. Takže je samozřejmě jasné, že se něco strašně pokazí. Daltona a zbytek jeho rodiny začnou opět terorizovat démonické bytosti, které stále prahnou po mladíkově šťavnaté duši.

Josh se proto bude muset opět vydat do výše zmíněné dimenze, aby její dveře mohl konečně pořádně uzavřít, tentokrát nadobro. A tím svou rodinu osvobodit od všech těch nepříjemných lekaček, které démoni ze série opravdu strašně milují. Podle všeho by se měl Insidious: Červené dveře svým stylem a atmosférou velice podobat prvnímu dílu, který mnozí fanoušci považují za nejzdařilejší. 

Jak již bylo řečeno, o režii filmu se postaral Patrick Wilson, scénář si zas vzal na starost Scott Teems, který psal filmy jako Halloween zabijí (2021) a Žhářka (2022).

Dále se ve filmu objeví herci jako Barbara Hershey, Spencer Locke, Caitlin Gerard, Joseph Bishara a Hiam Abbass.

Oficiální premiéra je stanovená na 6. 7. 2023.