Do vybraných amerických kin už příští týden vstoupí velice slibně vyhlížející a hvězdně obsazené drama jménem The End We Start From, který se od kritiků dočkal především pochvalných reakcí. Na světě také máme zbrusu nový oficiální trailer, na který se můžete podívat výše. Žádnou akční nálož ale asi nečekejte, dočkat bychom se měli varovného dramatu s pomalým tempem, které se zaměří na pocity a vztahy jednotlivých postav.

Děj filmu by nás měl zavést do Británie blízké budoucnosti, která čelí environmentální katastrofě. Londýn zápolí se zničujícími záplavami, které rozdělily nespočet rodin. Do jedné z nich patří také mladá žena (Jodie Comer), která se snaží především ochránit své malé miminko. Se svým dobrosrdečným partnerem (Joel Fry) se proto vydává na nelehkou cestu na venkov.

Film bude adaptací stejnojmenné předlohy z roku 2017, kterou napsala Megan Hunter. Snímek natočila Mahalia Belo, která má za sebou televizní film Ellen (2016) a seriál Requiem (2018). Scénář zpracovala na cenu BAFTA nominovaná Alice Birch, která je tvůrkyní letošního seriálu Smrtící podoba.

Dále si ve snímku zahráli herci jako Benedict Cumberbatch, Nina Sosanya, Gina McKee, Ansu Kabia a Ramanique Ahluwalia.

Do globální distribuce má film zamířit 19. 1. 2024, tak snad někdy v této době se ho dočkáme i u nás.