Dalším slibně vyhlížejícím filmem, který premiéroval na probíhajícím filmovém festivale v Torontu, je i thriller jménem The End We Start From, ve kterém si zahrají sympatické britské hvězdy jako Jodie Comer (Poslední souboj), Benedict Cumberbatch (Síla psa), Mark Strong (Kingsman: Zlatý kruh) a Katherine Waterston (Fantastická zvířata a kde je najít). Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh filmu nás zavede do Británie blízké budoucnosti, která čelí environmentální katastrofě. Londýn zápolí se zničujícími záplavami, které rozdělily nespočet rodin. Do jedné z nich patří také mladá žena (Comer), která se snaží především ochránit své malé miminko.

Se svým dobrosrdečným partnerem (Joel Fry) se proto vydává na nelehkou cestu na venkov. To ovšem evidentně nebude tak jednoduché, protože rychle zjistí, že celá situace je ještě zoufalejší.

Těšit bychom se každopádně měli na řádně varovný příběh s pomalým tempem, jenž se bude především soustředit na pocity a vztahy jednotlivých postav, které se budou pohybovat mezi různými vrstvami sociálního kolapsu. Celý snímek bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2017, kterou napsala Megan Hunter. 

O režii se postarala filmařka Mahalia Belo, která má za sebou televizní film Ellen (2016) a seriál Requiem (2018). Scénář zpracovala na cenu BAFTA nominovaná Alice Birch, která je tvůrkyní letošního seriálu Smrtící podoba. Dále si ve snímku zahráli herci jako Nina Sosanya, Gina McKee, Ansu Kabia a Ramanique Ahluwalia.

V amerických kinech se snímek objeví 8. 12. 2023, na informace o premiéře v Česku si budeme muset počkat.