Na konci léta jsme se dočkali první fotky z nadcházejícího mysteriózního thrilleru s nádechem hororu jménem Bledé modré oko od Scotta Coopera, ve kterém se v hlavní roli představí Christian Bale. A nyní nám Netflix konečně nadělil první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Jak už nějakou dobu víme, Bale si zahraje Augusta Landora, uznávaného detektiva newyorské policie, kterého v roce 1830 čeká nejzapeklitější případ jeho kariéry. V Akademii West Point je jednoho dne nalezeno tělo mladého kadeta, které visí na laně. Nejzvláštnější věcí na tom celém ale je fakt, že mu někdo odstranil srdce. S případem ještě Landorovi pomáhá inteligentní mladý kadet, kterým je Edgar Allan Poe (Harry Melling). Ano, „ten“ Edgar Allan Poe. 

Trailer, který si krásně hraje především s modrou barvou, tak nastiňuje, že nás čeká řádně temná a pochmurná atmosféra, jež bude v určitých směrech některé povídky od Poea připomínat. Snímek každopádně vychází podle slavné stejnojmenné knihy, kterou v roce 2003 napsal Louis Bayard.

Pro režiséra Coopera se v podstatě jedná o splněný sen, protože chtěl knihu zadaptovat do filmové podoby už několik dlouhých let. Mezi jeho nejznámější a nejúspěšnější snímky patří Crazy Heart s Jeffem Bridgesem v hlavní roli, jenž byl zároveň jeho celovečerním debutem, a vynikající westernové drama Nepřátelé, ve kterém jednu z hlavních rolí hrál také Christian Bale. 

V chystaném thrilleru se dále objeví herci jako Gillian Anderson, Lucy Boynton, Robert Duvall, Toby Jones, Timothy Spall, Charlotte Gainsbourg, Charlie Tahan, Fred Hechinger a Simon McBurney.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 6. 1. 2023.