Obsazení seriálové adaptace PlayStation thrilleru The Last of Us bylo rozšířeno o dalšího herce. Gabriel Luna (Agenti S.H.I.E.L.D.) se přidává k Pedrovi Pascalovi a Belle Ramsey.

Luna si zahraje třetí hlavní postavu příběhu, Joelova bratra Tommyho - bývalého vojáka, jenž neztratil smysl pro idealismus a naději na lepší svět.

Před měsícem jsme se dozvěděli, že se seriál občas výrazně odkloní od hry vytvořené studiem Naughty Dog pro konzole PS3.

Neil Druckmann, který stojí za původní post-apokalyptickou survival výpravou, v té době tvrdil, že pro ně bylo důležité zachovat filozofické základy příběhu. Konkrétně identitu Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) a důvody jejich nebezpečné cesty. Upozaděny jsou nepodstatné detaily jako je, zda má Joel nosit stejnou kostkovanou košili nebo Ellie stejné červené tričko.

Přečtěte si také: Seriál The Last of Us se občas výrazně odkloní od hry

„Na některých místech je televizní seriál s hrou velmi podobný. Je legrační sledovat můj dialog ze hry ve scénářích HBO. Jindy se ale výrazně liší, aby lépe fungovaly v jiném médii,“ prozradil Druckmann z Naughty Dog v rozhovoru s americkým magazínem IGN.

Jedno je jisté, příběh se odehrává dvacet let poté, co byla moderní civilizace zničena. Joel (Pascal) je najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie (Ramsey) z represivní karanténní zóny. To, co se na začátku zdá jako jednoduchá a rychlá práce, se brzy stane brutální a srdcervoucí cestou. Společně musejí projít Spojenými státy a spoléhat vzájemně na sebe, aby dokázali přežít.

Režisérem pilotní epizody je pověřen Kantemir Balagov. Do produkce jsou napojeny společnosti PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint a Naughty Dog, zatímco scénář píšou Neil Druckmann (scénárista herního příběhu) a Craig Mazin (autor seriálu Černobyl). Ti jsou současně výkonnými producenty.