Před pár týdny se konečně rozjelo natáčení chystaného seriálu Spartacus: House of Ashur, se kterým se vrátíme zpět do drsného světa gladiátorských zápasů. Jak už je z názvu zřejmé, chystaná desetidílná podívaná bude vycházet z předchozích seriálů Spartakus (2010) a Spartakus: Bohové arény (2011), které uvedla stanice Starz.

Ovšem pozor, jak už nějaký čas víme, chystaný seriál nebude tradičním pokračováním. Odehrávat by se totiž měl v alternativní dějové lince, ve které padouch Ashur (Nick E. Tarabay) nezemře na hoře Vesuv, ale místo toho dostane darem školu gladiátorů, kterou dříve vlastnil Batiatus, za to, že Římanův pomohl zabít Spartaka a ukončit tak povstání otroků. K seriálu se nedávno připojila řada nových tváří, nicméně nyní server Deadline hlásí, že se vrátí i jedna stará známá postava. 

Tou se stane vychytralá Lucretia, lstivá Římanka a zkušená manipulátorka, jejímž manželem je výše zmíněný Quentus Lentulus Batiatus (John Hannah). V seriálu by si ji opět měla zahrát novozélandská herečka Lucy Lawless (Xena).

Nakolik velká její úloha v seriálu bude, zatím není známo, ale podle všeho se nebude jednat o jednu z hlavních postav. Jsme každopádně velice zvědaví na to, jaký vztah bude vlastně s Ashurem mít. Lawless si každopádně Lucretii zahrála jak v původním Spartakovi, tak i v Bozích arény.

Co se zbytku obsazení týče, dále se můžeme těšit na herce jako Graham McTavish (Rod Draka), Tenika Davis (Saw 6), Jamaica Vaughan (800 slov), Ivana Baquero (Faunův labyrint), Jordi Webber (Vyber lásku), Claudia Black (Farscape), India Shaw-Smith (Lovci duchů) a Leigh Gill (Joker).

Showrunnerem a výkonným producentem se opět stane Steven S. DeKnight, jeden z tvůrců původní série. Zatím ovšem není známo, kdy přesně se seriálu dočkáme.