Scenáristka Leila Gerstein nám již za několika týdnů nadělí svůj nový seriál jménem Saint X, který bude vycházet ze stejnojmenné předlohy z roku 2020 od autorky Alexis Schaitkin. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na rodinku, která zamířila na dovolenou do překrásného letoviska na karibském ostrově Saint X. Parádní zážitek je to hlavně pro vysokoškolačku Alison (West Duchovny), která si chce svůj pobyt v letovisku dosyta užít. Po jedné noci se ale nevrátí zpět do hotelu, čehož si jako první všimne její sestřička Emily. Rodiče si s tím zprvu příliš nelámou hlavu, Alison možná jen strávila noc u jednoho z místních mládenců, se kterými flirtovala. Pravda je však horší. Mnohem horší. O několik dní později je totiž Alison nalezena mrtvá. V rámci toho pak místní úřady zatknou dva mladé zaměstnance rezortu, kteří se stanou hlavními podezřelými. 

Ale jelikož neexistují žádné pořádné důkazy, které by prokázaly jejich vinu, oba dva jsou následně propuštěni. Úřady tak následně prohlásí, že Alisonina smrt byla nehodou, čímž celou událost začnou považovat za uzavřenou. Z traileru je ale vidno, že oba její rodiče, kteří jsou ze smrti dcery pochopitelně zdrceni, prohlášení o nehodě nevěří.

Jak roky plynou, smrt Alison se stane velkou mediální událostí, která od té doby celou rodinu pronásledovala na každém kroku. Již dospělá Emily (Alycia Debnam-Carey) se však po letech rozhodne celé věci přijít na kloub. Co když ale její pátrání po pravdě zapříčiní, že ji potká stejný osud, který dostihl i její sestru? 

Tvůrkyně Leila Gerstein, která se zároveň postarala o scénář, stojí také z vznikem seriálu Doktorka z Dixie (2011), režii jednotlivých epizod si vzali na starost Darren Grant a Dee Rees.

Dále se v seriálu objeví herci jako Josh Bonzie, Jayden Elijah, Betsy Brandt, Michael Park, Hani Furstenberg a Johnny Sanchez.

Seriál by měl na Hulu a Disney+ premiérovat 26. 4. 2023.