Příští týden tomu bude přesně rok od doby, co jsme se dočkali první kratičké upoutávky na Devil May Cry, další anime sérii, ve které se na scénu vrátí starý dobrý Dante, bělovlasý lovec démonů se stylovým rudým kabátem. A nyní zde konečně po dlouhatánské době čekání máme další teaser, který vyšel v rámci letošní netflixovské akce Geeked Week. Pustit si ho můžete výše.

Nadcházející anime podívaná, která bude vycházet ze slavné herní franšízy od Capcomu, nabídne přesně to, co byste očekávali. Nadupanou akci, ve které to Dante s bouchačkami a svým ikonickým obouručákem natře každému, kdo se mu postaví do cesty. Animaci si vzalo pod palec Studio MIR, které má slavné univerzum představit nové generaci diváků. Pracovalo například na seriálu Legenda Korry (2012) a animáku Zaklínač: Vlčí sen (2021).

Bohužel jsme se nedozvěděli nic pořádně nového o příběhu. Dante se samozřejmě stane hlavní postavou, nicméně stále víme jen následující: Zlověstné síly neúnavně pracují na otevření portálu mezi lidskou a démonickou říší, pokud by uspěly, svět bude muset čelit naprosté zkáze.

Uprostřed konfliktu se tak bude nacházet Dante, který prahne po pomstě za smrt jeho rodiny, ale ještě si neuvědomuje, nakolik velkou roli bude v onom boji s mocnostmi zla hrát.

Mezi tvůrce patří jak Adi Shankar, který se podílel na tvorbě seriálové Castlevanie (2017), tak i Alex Larsen, jenž se postaral o scénář. V minulosti například napsal i snímek Bodied (2017), podílel se také na psaní seriálů jako Drop the Mic (2017) a Jasuke (2021).

Ještě připomeneme, že už existuje seriálová anime adaptace z roku 2007, které byste rozhodně měli dát šanci. Už jen z toho důvodu, že má strašně cool opening.

Chystaná verze od Netflixu dorazí v dubnu roku 2025.