Pokud jste fanoušci pomalých hororů, které místo laciných lekaček spoléhají především na budování řádně temné a znepokojivé atmosféry, možná byste mohli dát šanci nadcházejícímu rakouskému filmu jménem Mater Superior. Tomu nedávno vyšel vcelku slibně vyhlížející oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do roku 1975 do panství jménem Rosenkreuz. Hlavní hrdinkou se stává zdravotní sestra jménem Sigrun (Isabella Händler), jejímž úkolem bude především se starat o baronku Heidenreich (Inge Maux). Baronka je ovšem tak trochu podivínka, která se vší pravděpodobností má nějaké ty kostlivce ve skříni. Sigrun však ještě netuší, že její minulost je s baronkou propletená. Životní síla mladé ženy je v rámci toho pro baronku klíčem k budoucnosti.

Během hrdinčina prozkoumávání panství tak zabředne hlouběji do tajemství ohledně tajemných pohanských rituálů, ke kterým evidentně docházelo již za dob nacistického Německa. Sigrun tak postupně odhaluje pravdu nejenom o celém zlověstném místě, ale i sobě samotné.

Co má ale baronka přesně za lubem? Skutečně chce ze Sigrun vysát její životní esenci, aby mohla na světě zůstat ještě o několik desetiletí déle? Nebo to vše bude nakonec trochu jinak? Ať už to bude jakkoliv, trailer svým stylem připomíná jako povedenou Čarodějnici (2015) od talentovaného Roberta Eggerse, tak i hororovou klasiku Suspiria (1977) od Daria Argenta. Upoutávka každopádně vyhlíží slibně, tak doufejme, že bude stát za to i samotný film. 

O scénář a režii se postarala Marie Alice Wolfszahn, pro kterou bude snímek zároveň celovečerním debutem.

Dále se v hororu objeví herci jako Jochen Nickel, Tim Werths, Patricia Aulitzky, Florian Troebinger, Thomas Gföller, Marie Sturminger, Vasilisa Grebenshikova a Antonia-Alexa Georgiew.

Snímek by měl premiérovat někdy během letošního podzimu.