,,Ty máš rád Boba Marleyho?“

,,Kámo, kdo by Boba Marleyho rád neměl?“

Možná i vy jste si vzpomněli na scénu ze seriálu Ztraceni, kde se krátce o nejslavnější a nejmilovanější reggae hvězdě baví Sawyer a Michael. A pokud jste fanoušky známého zpěváka i vy, tak pro vás máme skvělou zprávu. Studio Paramount totiž připravuje životopisný snímek, který by si měl na život Boba Marleyho posvítit do co největších detailů. Chystaný snímek už také nabral na palubu herce, který si zpěváckou legendu zahraje. Bude jím Kingsley Ben-Adir, pro mnohé zatím poměrně neznámý herec, jehož kariéra se začíná teprve rozjíždět. Objevil se například jak ve snímku Král Artuš: Legenda o meči od Guye Ritchieho, tak i v populárním seriálu Peaky Blinders. Největší pozornost na sebe ale pravděpodobně upoutal poté, co v roce 2020 hrál ve filmu Noc v Miami…, kde ztvárnil Malcolma X. 

O režii filmu se postará Reinaldo Marcus Green, jehož snímek Král Richard: Zrození šampionek z minulého roku bude zanedlouho bojovat na Oscarech 2022. O scénář se zas mají postarat hned tři filmaři - Zach Baylin, Frank E. Flowers a Terence Winter. Baylin je zodpovědný za scénář k výše zmíněnému filmu Král Richard, přičemž letos je nominovaný na Oscara v kategorii Nejlepší původní scénář. Flowers se zas podílel na tvorbě působivého thrilleru Metro Manila z roku 2013, který zrežíroval Sean Ellis. A Winter je zas zodpovědný za scénář ke snímku Vlk z Wall Street od Martina Scorseseho, za který byl v roce 2013 také nominován na cenu Akademie. Tudíž se zdá, že nadcházející životopisný snímek je v dobrých rukou. 

Není to jediný film o hudební legendě, který je v přípravě. V budoucnu se taktéž dočkáme snímku o životě Michaela Jacksona, plus Baz Luhrmann, tvůrce slavného Moulin Rouge!, nám v letos v létě nadělí snímek, který si posvítí na Elvise Presleyho. Pytel s filmy o pěveckých legendách se tak začal přetrhávat po obrovském úspěchu snímku Bohemian Rhapsody, kterému se podařilo vydělat téměř jednu miliardu dolarů. Přípravy na filmu o reggae legendě jsou však údajně zatím ještě v plenkách, tudíž oficiální datum premiéry zatím neznáme.

Jste fanoušci Boba Marleyho?