Před několika dny se končeně rozjelo natáčení dalšího filmového Mortal Kombatu, který naváže na události ze snímku z roku 2021. V připravovaném pokračování se navíc dočkáme dalších slavných postav ze slavné herní série, které mnozí fanoušci marně hledali v předešlém filmu. Mezi ně bude například patřit jak Johnny Cage, jehož si nakonec skutečně zahraje Karl Urban (Pán prstenů), tak i arci-padouch Shao Kahn, kterého zas ztvární bodybuilder Martyn Ford (Rychle a zběsile 9, Sandman).

A když už je o krutém vládci říše Outworld řeč, nedávno vyšlo najevo, že ve druhém díle se dočkáme jejího dalšího slavného obyvatele, jenž patří mezi nejvíce ikonické postavy celé herní značky. Tím bude zubatý Baraka, nemilosrdný vůdce Tarkatanů, kteří jsou známí svým nepředvídatelně násilným chováním. Poprvé se objevil v herním titulu Mortal Kombat II (1993), kde bojoval ve službách výše zmíněného Shao Kahna.

Stále ale nevíme, kdo si Baraku ve snímku zahraje. Producent Todd Garner na svém Twitteru zveřejnil fotku z placu, na němž se pro představitele slavného válečníka nachází křeslo, ale jméno herce chybí. Na nějaké to odhalení si tudíž budeme muset počkat. 

Kromě Cage a Kahna se ve druhém díle objeví další nováčci, mezi ně patří například Jade (Tati Gabrielle), Kitana (Adeline Rudolph), Král Jerrod (Desmond Chiam), Královna Sindel (Ana Thu Nguyen) a Quan Chi (Damon Herriman). Garner navíc před několika dny pořídil fotku nějakou dobu před startem natáčení, na které se část herců nachází, podívat se na ni můžete níže.

Dále by se měly do pokračování vrátit mnohé tváře z předchozího filmu, jmenovitě Lewis Tan jako Cole Young, Jessica McNamee jako Sonya Blade, Josh Lawson jako Kano, Tadanobu Asano jako Lord Raiden, Mehcad Brooks jako Jax, Ludi Lin jako Liu Kang, Chin Han jako Shang Tsung, Joe Taslim jako Sub-Zero, Hiroyuki Sanada jako Scorpion a i Max Huang jako Kung Lao.

Garner v jednom ze svých příspěvků taktéž fanouškům slíbil, že se poučili z chyb u předešlého filmu, v rámci čehož se jim pokusí nadělit co nejlepší pokračování. 

O režii druhého dílu Mortal Kombatu se opět postará Simon McQuoid, který natočil i díl předešlý. Ten s rozpočtem 55 milionů dolarů celosvětově dosáhl tržeb přes 84 milionů, přesto se však předpokládalo, že vzhledem k masivní fanouškovské základně původní herní série, která se i nadále rozrůstá, si snímek povede lépe.

Autorem scénáře se tentokrát stal Jeremy Slater, tvůrce seriálů jako Exorcista (2016), Umbrella Academy (2019) a Moon Knight (2022).

Stále ale nevíme, kdy přesně se filmu dočkáme v kinech.