Za několik měsíců dorazí do našich kin pokračování oscarové pixarovky V hlavě, které má na světě další oficiální trailer. A ten nám konečně ukáže něco více i z hlavní dějové linky. Podívat se na něj můžete výše.

Hlavními postavami se tak opět stávají emoce Radost (Amy Poehler), Smutek (Phyllis Smith), Hněv (Lewis Black), Strach (Tony Hale) a Znechucení (Liza Lapira), které přebývají v hlavě již třináctileté dívky Riley. Z předešlých upoutávek víme, že jednou z nových emocí bude Úzkost (Maya Hawke), která se k týmu v dívčině hlavě připojí. Nejnovější trailer nám ale ukáže další posily, jmenovitě Závist (Ayo Edebiri), Nudu (Adèle Exarchopoulos) a Rozpačitost (Paul Walter Hauser). 

Z traileru to ale vypadá, že nové emoce se rozhodnou naprosto převzít kontrolu, aby Riley nebyla na střední zcela bez přátel. V rámci toho se ale rozhodnou zbavit se „starých“ emocí, což se samozřejmě následně projeví i na dívčině chování.

Radost a její přátelé, ze kterých se nyní staly potlačované emoce, zřejmě budou muset najít cestu zpět do hlavní základny, aby Riley nezůstala nesnesitelnou puberťačkou napořád. Jakým dobrodružstvím budou muset během toho čelit? To se holt necháme překvapit. 

Režii si vzal pod palec Kelsey Mann, který zastával úlohu vedoucího příběhu pro projekty jako Univerzita pro příšerky (2013), Hodný dinosaurus (2015) a Frčíme (2020).

Scénář k pokračování zpracovala Meg LeFauve, která se spolu s Petem Docterem, Ronniem Del Carmen a Joshem Cooleym podílela na scénáři k jedničce. Dále pracovala na animácích jako Hledá se Dory (2016) a Úžasňákovi 2 (2018).

Snímek bude v našich kinech premiérovat 13. 6. 2024.