Po shlédnutí traileru je jasné, že hraný film nebude vůbec jako jeho animovaná předloha. Rozhodně bych neočekával žádnou věrnou adaptaci jako třeba u Lvího krále. Je vidět spousta změn, Mulan má sestru, není zde žádný cvrček pro štěstí a dokonce ani malý dráček a rodinný ochránce Mushu. I v armádě nám chybí známé tváře jako například kapitán Li Shang. Naopak k hunům se přidává čarodějnice, která by měla být hlavní rivalkou Mulan.

Kvůli těmhle změnám a samozřejmě taky protože už film není animovaný mi přijde, že se trochu posunula věková hranice pozorovatelů. Zatím co animovanou Mulan bych s klidem pustil i těm nejmladším z nás u remaku bych si tak jistý nebyl. Vzhledem k duchu v jakém se nový film ponese také zmizí většina původních písniček. Tvůrci totiž nechtějí ničit atmosféru filmu. Když ale budete pozorně poslouchat, možná v pozadí uslyšíte nějaké známé melodie.

V traileru se také objeví fénix, který by měl být podle všeho ochráncem Mulan místo Mushua. Jestli a jak jí bude pomáhat se ale zatím nedozvíme. Rozhodně ale nebude mít tak velkou roli jako Mushu. Všechno se dozvíme už 27. března/marca 2020.

Co na trailer říkáte? Máte od Disneyho radši věrné adaptace animáků nebo se rádi necháváte překvapit novým zpracováním? Já se přiznám, že jsem někde mezi. Originál je totiž vždycky jen jeden a ačkoli je fajn vidět znovu známe postavy v oblíbeném příběhu, tak se původní verzi většinou nevyrovnají.