Na dveře nám klepe podzim. A spolu s ním dorazí i dlouho očekávaná filmová adaptace hororové indie hry Five Nights at Freddy's, kterou nám skoro před 10 lety nadělil Scott Cawthon. Universal proto vydal další oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

V průběhu původní herní série se nám představila celá řada animatronických zvířátek, která bafala na hráče po celém světě, ovšem těmi největšími hvězdami už asi navždy zůstanou členové čtveřice z prvního dílu, tedy liška Foxy, kuře Chica, králík Bonny a samozřejmě medvídek Freddy. Ty všechny nám nejnovější trailer ukáže, respektive je hlavnímu protagonistovi, kterým se stane Mike Schmidt (Josh Hutcherson), představí Vanessa (Elizabeth Lail), stará známá ze hry Five Nights at Freddy's: Help Wanted (2019). Ovšem ke konci traileru se ukáže ještě jeden králíček. A tím je Spring Bonnie, který si už na nebohého Mikea brousí svůj nůž. 

Jak už dlouho víme, Mike se ve filmu rozhodne přijmout práci nočního hlídače v Pizzerii Freddyho Fazbeara, která byla v 80. letech oblíbeným místem pro malé děti. Tuto práci dostane od chlapíka jménem William Afton (Matthew Lillard). A pokud jste znalci původní herní série, tak jistě víte, že se jedná o obzvlášť veledůležitou postavu.

V pizzerii se však před lety ztratilo několik dětí. A vzhledem k tomu, že nikdy nebyly nalezeny, celé místo se tak nakonec muselo uzavřít. Ve skutečnosti však byly děti zavražděny, přičemž jejich duše následně posedly elektronická zvířátka, která se po nocích toulají po chodbách. A běda každému, kdo jim zkříží cestu. Mike se tak bude muset snažit nejenom přežít a ochránit svou sestřičku Abby (Piper Rubio), ale zároveň se dopátrat k pravdě o tom, co se vlastně před lety v pizzerii stalo. 

Filmovou adaptaci Five Nights at Freddy's natočila a částečně i napsala Emma Tammi, která v roce 2018 debutovala se svým hororem The Wind. Taktéž si zrežírovala dvě epizody ze seriálu Do temnoty (2018).

Ve filmu se dále objeví Kat Conner Sterling a Mary Stuart Masterson. Na designu vraždících zvířátek dělala i společnost Jim Henson's Creature Shop, která například pracovala na osmdesátkových fantasy klasikách jako Temný krystal (1982) a Labyrint (1986).

V amerických kinech bude snímek premiérovat 27. 10. 2023, zdá se ale, že k nám dorazí až 2. 11. 2023.