Většina Věčných duší se po rozdělení opět setkala. Jeden člen jim ovšem chybí. Dokáže ho zbytek skupiny dostat ze zármutku, truchlení a výčitek? Oslavte narozeniny Na tahu během desáté epizody Duší! 

CO SE STALO POSLEDNĚ?

Vzhledem k tomu, že v minulé epizodě se Duše rozdělily na tři skupiny, podíváme se v dnešním článku na jednotlivé příběhové linky a až ke konci si to spojíme. Proč? Protože jsem to viděl jednou v Simpsonových a vypadalo to dobře, tak to chci taky zkusit.

BRINDAL A THOMERICAN

Brindal s Thomericanem se v Bladegardenu utkali na Bidle. Malý hobit opět prokázal, proč je to jeho oblíbená tréninková disciplína a trpaslíka snadno porazil. Oba mrňousové si poté užili den, když si dopřáli piknik s čajem, sýrem a poklábosili o životě.

Po odpočinku a zajímavém zjištění, že když jste dlouho na slunci, můžete se spálit, vyrazili oba za milou paní Bezcitnou. Thom chtěl využít situace a zlepšit své dovednosti v boji se sekerou. Ujal se ho jeden velký goliáš a jejich rozhovor a společný trénink vyloženě přetékal inteligencí. Thom si z něj ovšem odnesl alespoň to, že když chce být silnější, musí více sekat do klád.

Po tomto úmorném dni se oba pidimuži vydali zpět do Hupperdooku.

QUE T. A MISTRAL

Que T., Mistral a Zozu dorazili do Vily - sídla rodiny Zozua. Nalezli ovšem prázdné místo, kde žila pouze Zozuova těžce nemocná matka. Rozhovor s ní přinesl Que T. podstatě méně infomací, než náš warforged očekával. Dostal ovšem vodítko, že by se měl podívat do pracovny Pozua, svého stvořitele.

V tajné místnosti, která byla za tajným výtahem, který byl za tajnou místností tajného patra, odhalili Que T., Zozu a Mistral nejedno tajemství. Jaké, ptáte se? To vám neřeknu, koukněte na záznam, je pod touhle částí textu!

Při odhalování minulosti ze života Que T. ale došlo k neblahé události. Que T. špatně odhadl situaci a jeho vinou zemřel jeho adoptivní bratr Zozu. Que T. byl z této události tak zničen, že se rozhodl nevrátit k ostatním Duším a zůstat ve Vile.

Mistral se mezitím vypravil zpět do Hupperdooku, aby o všem informoval zbytek skupiny.

ANTHONY

Zatímco se Brindal s Thomericanem mlátili na kládách, Que T. odhaloval svou minulost a ztratil bratra, Anthony si vyráběl moca konvičku. Je ale třeba uznat, že je vážně povedená!

GANG OPĚT POHROMADĚ

Když se Brindal s Thomem vrátili, nestačili se divit. Mistral vyspával kocovinu a Anthony byl znavený z celonoční práci v kovárně. Také si všimli, že Que T. chybí. Thomerican okamžitě čapl zvracejícího Mistrala a společně vyrazili zpět do Vily. Brindal s Anthonym si vyřídili pochůzky po městě (nové šaty, přezka na pásek, kadeřník, manikúra, pedikúra, znáte to..) a vydali se na cestu za nimi.

Modrák a trpaslík se nedokázali dostat přes nebezpečné trhliny ve skalách a mezitím je dohnali Brindal s Anthonym. Ač nerad, nechal se Thomerican přesvědčit, že přenocují v nedaleké chatě a za Que T. se vydají až druhého dne za světla, kdy bude skákání přes smrtelně nebezpečné díry ve skále o 5 % menší šílenost. Před spaním ještě došlo na nenápadné výslechy detektiva Brindala, Brindlocka chcete-li..

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES!

Dokáže Thomerican Que T. přesvědčit, aby se vrátil k Věčným duším?

Jak bude probíhat vyšetřování detektiva Brindlocka?

Proč je moca konvička, kterou vyráběl Anthony, naprostý gamechanger?

Odpovědi na tyto otázky (minimálně na první dvě) získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube a přímo zde na stránkách Nerdfixu.