Na začátku jara jsme se dočkali vcelku povedeného hororového snímku jménem X, který měl vzdát hold filmařské éře nezávislého filmu na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let. Postaral se o něj režisér Ti West, který v té době k překvapení mnohých oznámil, že během produkce filmu v tajnosti natočil i jeho prequel. Ten zas ponese název Pearl, přičemž venku už je první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše. Do filmu se tak vrátí herečka Mia Goth, která ve filmu X ztvárnila Maxine, jednu z hlavních protagonistek snímku. Zde však ztvární mladší verzi Pearl, pěkně nebezpečné stařeny, na kterou byste v noci rozhodně nechtěli narazit. 

Příběh filmu se tak bude odehrávat v prvních desetiletích 20. století. Pearl je v té době teprve ještě mladou dívkou, která však má od nevinnosti na míle daleko. Sama se chce stát velkou umělkyní a hvězdou, kterou by všichni obdivovali a milovali by jí. Problém je však v tom, že sama Pearl není příliš dobrým člověk. Má totiž neukojitelné chutě zabíjet.

Ti West tak fanoušky ujišťuje, že prequel bude mít podobnou míru brutality, které jsem již byli svědky ve výše zmíněném X. West také prequel natáčel se členy štábu z Avatara 2, kteří měli od natáčení nadcházejícího sci-fi velkofilmu pauzu. Režisér uvedl, že prequel odpoví na některé otázky, které si budou diváci pokládat po zhlédnutí filmu X. Zaměří se také na samotnou minulost oné farmy, která měla ve skutečnosti být pouhopouhým malým hotýlkem. 

O prequelu každopádně řekl následující:

,,Pokud je „X“ o tom, nakolik autorská éra nezávislého filmu ovlivňuje lidi, tak Pearl zas bude o ovlivňování lidí po hollywoodském způsobu.“

West se opět postaral jak o scénář, tak i o režii. Ve snímku si dále zahrají herci jako David Corenswet, Tandi Wright a Matthew Sunderland.

Oficiální premiéra je stanovená na 16. 9. 2022.