Jihokorejská kinematografie nám v posledních letech nabídla celou řadu parádních kousků. A samozřejmě nemusí být hned řeč o nějakých zombie jízdách, Korejci umí dobře zvládnout i dobrodružství z vesmíru, což dokázal například seriál Moře klidu (2021). Už příští měsíc však bude premiérovat podívaná jménem Měsíc (The Moon), na jejíž oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se bude odehrávat v blízké budoucnosti, která už je v podstatě skoro na dosah ruky, přesněji v roce 2030. V té době už jsou expedice na Měsíc poměrně běžnou věcí, ale to samozřejmě neznamená, že nedochází k nehodám. K jedné takové dojde ve chvíli, kdy se na povrchu Měsíce nachází astronaut Hwang Seon-woo (Kyung-soo Do). Ten během spršky meteoritů uvízne v hlubokém vesmíru, z něhož se na rodnou Zemi sám pravděpodobně nedostane. 

Pomoc tak musí zorganizovat členové vesmírného centra, které vede Kim Jae-guk (Sol Kyung-gu). Budou tak muset přijít co nejrychleji na způsob, jak uvízlého astronauta z této lapálie dostat. A nebo snad Hwang nalezne jinou cestu domů? Ať už to bude jakkoliv, záchrannou misi bude komplikovat fakt, že Moon Young (Kim Hee-ae), generální ředitelka vesmírné stanice NASA, skrývá jakési tajemství.

Snímek by tak mohl být řádně napínavou podívanou, která může připomínat slavné snímky jako Apollo 13 (1995), Gravitace (2013) a Marťan (2015). V Koreji se snímek dočkal obzvlášť velké pozornosti, protože hlavní představitel Kyung-soo Do, jenž vystupuje pod přezdívkou D.O., je zároveň velkou K-pop hvězdou. 

O scénář a režii se postaral Kim Yong-hwa, který v rodné Koreji natočil například romantickou komedii 200 Pounds Beauty (2006), sportovní drama Národní reprezentace (2009) a akční fantasy Along with the Gods: The Two Worlds (2017).

Dále se ve snímku objeví herci jako Jo Han-chul, Byung Mo Choi, Byeong-eun Park, Hong Seung-hee, Jo Seung-yeon, Shim Young-Eun, Gina Theresa Williamson a Laura Fitch Yang.

Oficiální premiéra v Jižní Koreji je stanovená na 2. 8. 2023, zatím ale není známo, zda se film objeví také u nás.