Šikana ve škole může mít mnoho podob. Někdy ale agresoři svou oběť trápí tak strašně moc, že onen nešťastník může vyloženě zasvětit celou svou existenci tomu, aby se co nejkrutěji pomstil. A to klidně i mnoho let po absolvování školy. O jedné takové pomstě bude vyprávět nový jihokorejský seriál jménem The Glory, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na mladou ženu jménem Dong-eun (Song Hye-kyo), která byla v poslední době svědkem každé významné události své bývalé spolužačky Yeon Jin (Lim Ji-yeon). To znamená, že byla nejenom na mši, ale sledovala i její narozeninovou oslavu a následně také svatbu. Dong-eun to ale určitě nedělá z nějakých sympatií. Naopak, své okouzlující spolužačce totiž hodlá pěkně znepříjemnit život. 

Yeon Jin totiž patřila ke skupince studentů, kteří Dong-eun na škole dennodenně mučili, z čehož se ani v dospělosti pořádně nevzpamatovala. Pomalými krůčky tak spřádá svůj plán pomsty, která bude namířená nejenom proti Yeon, ale i zbytku tehdejších agresorů z její skupiny. Yeon je však už dávno jiným člověk a svého středoškolského chování dnes lituje, ale to Dong-eun nezajímá.

Možná ale znáte ten citát od Konfucia: ,,Když se vydáš na cestu pomsty, musíš vykopat dva hroby.“ A i případě seriálu The Glory nakonec vše nepůjde úplně podle plánu, přičemž věci se zaženou do extrému. Hrdinčiným cílem je svým bývalým agresorům zničit život. Problém nadejde ve chvíli, kdy to začne brát doslova. 

O scénář se postarala Kim Eun-sook, která například pracovala na dobře hodnocených sériích jako Mr. Sunshine a Král: Věčný panovník. O režii jednotlivých epizod se postaral Gil-ho Ahn, který zas pracoval na seriálech jako Vzpomínky na Alhambru a Obrazy z mládí.

Dále se v seriálu objeví herci jako Park Sung-hoon, Kim Hieora, Cha Joo-young, Kim Gun-woo, Lee Do-hyun, Jung Sung-ill a Yeom Hye-ran.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 30. 12. 2022.