Již brzy se nám přestaví celovečerní debut filmaře Malachiho Smytha, který ponese název The Score. Na první pohled se zdá, že se bude jednat o romantické drama, v které se do sebe zamilují místní číšnice a nově příchozí mladý drsňák, ovšem film má ještě dvě další vrstvy. Zároveň by se totiž mělo jednat jak o krimošku, tak i o hudební film, ve kterém se dočkáme hned několika pěveckých čísel od hlavních dvou hrdinů. Před pár dny byl film uveden na filmovém festivale Tallinn Black Nights, odkud si odnášel spíše pozitivní reakce. 

Příběh se zaměří na dva mladé podvodníky jménem Mike a Troy, kteří se chystají na akci, jež by jim měla vynést pěkný balík peněz. Mikea si zahraje Johnny Flynn, který je mimo jiné i úspěšným britským muzikantem, Troye zas ztvární vycházející hvězda Will Poulter. Troy se však v místní kavárně zakouká do číšnice Glorie (Naomi Ackie), přičemž mezi nimi přeskočí jiskra. Troy a Glorie se tak začnou scházet, přičemž mladý podvodník tak začne přehodnocovat svůj dosavadní život. Problém je však v tom, že v rámci jeho „práce“ se na něj řítí problém, který by ho mohl ohrozit na životě. 

Film tak bude obsahovat řadu písniček, o které se postaral Johnny Flynn. I přestože kombinace romantického krimi dramatu s pěveckými čísly zní poměrně originálně, přesto se nabízí otázka, zda si Smyth nevzal pro svůj první zrežírovaný a napsaný projekt příliš velké sousto do úst, ale to se necháme překvapit. Jedním z výkonných producentů je i Nick Angel, který se taktéž podílel na hudebním filmu Yesterday z roku 2019. Film již premiéroval v Estonsku 15. 11. 2023.