Režisér Christopher Smith to bude opět zkoušet s hororovým žánrem. Tentokrát nám nadělí snímek jménem Consecration, kterého se dočkáme již za necelý měsíc. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh bude vyprávět o mladé ženě jménem Grace (Jena Malone), která se jednoho dne dozví, že její bratr zemřel. Údajně spáchal sebevraždu, ale Grace tomu odmítá uvěřit. Následně se rozhodne, že jeho smrt vyšetří přímo na místě, kde k ní došlo. Odcestuje proto do vzdáleného skotského kláštera, kde její bratr působil jako kněz. A jak se zdá, uvnitř klášterní komunity panuje pořádek a řád. Grace se tak pokusí od místních sester zjistit, co o smrti bratra vlastně ví. Netuší však, že se tím sama dostává do nebezpečí, které by ji mohlo eventuálně stát život. 

Grace začne postupně zjišťovat, že jejího bratra skutečně někdo zavraždil. Patrně odhalil jakési hrozivé tajemství uvnitř kláštera, kvůli čemuž se někdo postaral, aby se nedožil rána. Následně si hrdinka začne všímat, že sestry se začínají chovat čím dál podivněji. Během jejího pobytu v klášteře tak začne odhalovat znepokojivou pravdu o své vlastní minulosti.

Proč byl její bratr zabit? A z jakého důvodu se všichni v klášteře chovají tak divně? Je to snad kvůli tomu, že Grace se vždy považovala především za zastánkyni vědy, přičemž na víru v boha vždy házela bobek? Ať už je to jakkoliv, jisté je jen to, že v určitý moment poteče krev. Otázkou je, zda bude patřit Grace. 

Christopher Smith je mimo jiné například zodpovědný za středověké drama Černá smrt z roku 2010, kde se v hlavní roli objevil Sean Bean. Taktéž se podílel na tvorbě seriálů jako Alex Rider a Temple.

Dále si ve snímku zahrají herci jako Danny Huston, Thoren Ferguson, Will Keen, Ian Pirie, Janet Suzman a Steffan Cennydd.

Oficiální premiéra je stanovená na 10. 2. 2023.