Za měsíc se dočká premiéry vcelku slibně vyhlížející horůrek jménem Birth/Rebirth, který bude v jistém ohledu připomínat příběh o Frankensteinovi od Mary Shelleyové. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na ženu jménem Rose (Marin Ireland), patoložku, která příliš společenským člověkem věru není. Místo toho ale preferuje práci s mrtvolami, na kterých provádí své podivuhodné pokusy. A právě z jednoho jejího experimentu, který souvisí s oživováním mrtvých, se stane vyložená posedlost. Následně přichází na scénu Celie (Judy Reyes), porodní sestra, která nadevše miluje svou hravou šestiletou dceru Lilu (A.J. Lister). Jedné tragické noci ale Lila vážně onemocní a následně i zemře. Celie ale posléze zjistí, že z márnice za záhadných okolností zmizelo dceřino tělo. Rose si ho totiž vzala k sobě domů, aby na něm mohla provést svůj neuvěřitelný a hrůzostrašný experiment. 

Uvnitř domu patoložky pak Celie zjistí, že Rose se pokouší její dceru přivést zpět do světa živých. A jak je z traileru vidno, v minulosti byla s tímto pokusem úspěšná u zvířat. Dokáže ale to samé u lidských bytostí? Inu, trailer nám ukáže, že Lila skutečně bude přivedena zpět k životu, ale zároveň je jasné, že je s ní něco v nepořádku.

Kdyby ji však Celie nenašla, co by s ní experimentující patoložka vlastně provedla? Ať už to je jakkoliv, z upoutávky je jasné, že na nějaké veselé znovushledání mezi matkou a dcerou můžeme rovnou zapomenout. 

O scénář a režii se postarala Laura Moss, která na několika filmových festivalech zabodovala se svým krátkometrážním snímkem Fry Day (2017). Birth/Rebirth bude jejím celovečerním režisérským debutem.

Dále se ve filmu objeví herci jako Breeda Wool, Monique Gabriela Curnen, Erica Sweany, LaChanze, Katie Kuang, Rachel Zeiger-Haag, David Lavine, Richard Gallagher, Ezra Barnes, Bryant Carroll a Asha Etchison.

V amerických kinech bude snímek premiérovat 18. 8. 2023, o premiéře u nás zatím informace nemáme.