Server Deadline nedávno odhalil zbrusu nový trailer na snímek Freedom's Path, který nás vezme do období americké občanské války. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na mladého vojáka Unie jménem William (Gerran Howell), který sledování hrůz války už nemůže vydržet. Jednoho dne se proto ze strachu rozhodne prchnout z bojiště do nedalekých lesů. Vyčerpaného a poraněného ho nalezne mladík jménem Kitch (RJ Cyler), který sice Williama zachrání, ale to následně povede ke smrti několika jeho přátel. Kitch, který ještě se skupinou dalších černošských bývalých otroků riskoval život útěkem z plantáží a nyní bojuje za svobodu proti vojákům Konfederace, však začne Williamovi jeho zbabělost vyčítat. I přesto však mladý voják nějakou dobu zůstane v táboře, kde Kitch a jeho přátelé pomáhají dalším otrokům nalézt svobodu. 

Věci se ale zkomplikují poté, co jejich tábor nalezne nebezpečný otrokář a jeho ozbrojená parta, která je odhodlaná srovnat celé místo se zemí. William tak v sobě bude muset opět nalézt dostatek odvahy, aby se zase chopil zbraně a mohl bojovat za svobodu. K tomu mu pomůže nejenom Kitch, ale i několik dalších obyvatel tábora, kteří se rozhodně zpátky do otroctví vrátit nehodlají. Mají ale proti po zuby ozbrojeným hrdlořezům vůbec šanci?

Zajímavé je, že režisér Brett Smith v roce 2015 natočil stejnojmenný krátkometrážní snímek, který sleduje bývalého otroka, jenž musí znovu prožít děsivé okamžiky svého života, aby svému příteli ukázal pravou tvář otroctví.

Snímek je zároveň režisérovým celovečerním debutem, tak mu budeme držet palce, aby se mu jeho plnohodnotná prvotina co nejlépe vydařila. Zároveň se také sám postaral o scénář.

Kromě výše zmíněných se ve filmu objeví také herci jako Ewen Bremner, Harrison Gilbertson, Carol Sutton, Afemo Omilami, Steven Swadling a Thomas Jefferson Byrd.

Oficiální premiéra je stanovená na 3. 2. 2023.