Na velkou cenu poroty byl na letošním filmovém festivale Sundance nominován snímek A Thousand and One, který do kin zamíří na konci příštího měsíce. Studio Focus Features se už tudíž pochlubilo oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na mladou ženu jménem Inez de la Paz (Teyana Taylor), která byla teprve nedávno propuštěna z vězení. Zatímco byla za mřížemi, neustále myslela na svého malého synka Terryho, který tak zůstal bez matky. Inez ale následně zjistí, že šestiletý Terry byl mezitím umístěn do městského systému pěstounské péče. Ale zoufalá Inez se rozhodne, že onu zapeklitost vyřeší… ne úplně legálně. Následně se jí podaří z onoho pěstounského systému svého syna unést a opět ho šťastně vychovávat, v rámci čehož se do její rodiny začne navracet pocit identity a stability. Ale tak jednoduché to samozřejmě nebude. 

Aby mohla Inez po tomto činu začít se svým synem znovu, rozhodne se mu dát nové jméno, přičemž posléze si i najde nového přítele Luckyho (William Catlett). Ten se tak pro Terryho stane novým otcem, který v chlapcově životě vždy chyběl. Jak ale Terry roste, začne být mnohem vnímavější. Tudíž pro Inez bude o to těžší udržet před ním tajemství o tom, co stálo za jejím odchodem do vězení a Terryho únosem.

Inez se tak snaží udržet svou rodinu pohromadě, ale minulost a důsledky jejích činů ji stejně začnou pomalu dohánět. Věci tak pomalu začnou jít od desíti k pěti, v rámci čehož začne Inez riskovat, že svého syna opět ztratí. Tentokrát už ale možná napořád. 

Snímek bude celovečerním debutem filmařky a producentky A.V. Rockwell, která v minulosti pracovala na komediálním seriálu Boomerang.

Dále se ve filmu přestaví herci jako Josiah Cross, Aaron Kingsley Adetola, Don DiPetta, Ava Eisenson, Emmy Harrington, Terron Jones a Jennean Farmer.

Oficiální premiéra je stanovená na 31. 3. 2023.