Jonás Cuarón, syn slavného mexického režiséra Alfonsa Cuaróna, nám už za několik týdnů představí svůj nový film jménem Chupa, který bude pojednávat o slavné mytické bytosti. Žádnou super vážnou podívanou ale nečekejte, snímek bude především milou dobrodružnou oddychovkou, ke které si bude moci sednou celá rodina. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou příběhu se stane stydlivý třináctiletý chlapec jménem Alex (Evan Whitten), který míří z Kansas City na návštěvu do Mexika ke svým příbuzným, aby se s nimi konečně seznámil. Setká se tak se svým dědečkem Chavou (Demián Bichir), který je bývalým šampionem wrestleru, dále se svým bratrancem Memem (Nickolas Verdugo) a nebojácnou sestřenicí Lunou (Ashley Ciarra). Alex ale během své návštěvy rychle zjistí, že po okolí se pohybuje něco zvláštního. A to bytost z pověstí, která se údajně živí farmářským dobytkem. Bájné stvoření El Chupacabra, na jehož mládě Alex jedné noci narazí. 

A samozřejmě se nejedná o žádného hrozivého netvora, ale milé a roztomilé zvířátko, které byste si bezesporu chtěli pohladit i vy. Alex se tak mláděte ujme a spolu se zbytkem své rodiny s ním začne trávit co nejvíce času. Ale vše samozřejmě nebude tak jednoduché. Brzy totiž vyjde najevo, že po chupacabře pase také zlovolný a nebezpečný vědec Richard Quinn (Christian Slater), který samozřejmě zachytí stopu roztomilého mláděte.

Alex a jeho přátelé se proto musí vydat na nebezpečnou cestu, aby mohl svého podivuhodného zvířecího kamaráda ochránit. A kdo ví, možná během toho najedou Chupovu rodinu, která ho znovu vezme pod svá ochranná křídla. A to možná doslova. Quinn ale rozhodně nehodlá nechat nějakou partu dětí, aby mu překazila jeho sobecké plány. Je proto jasné, že jim bude v patách. 

Sám Jonás Cuarón pro Netflix prohlásil, že snímek se velké části inspiroval slavným filmem Stevena Spielberga E.T. - Mimozemšťan (1982), přičemž po zhlédnutí traileru mu to docela věříme. O scénář se postaral Marcus Rinehart, který například pracoval na seriálu Sonic Prime z minulého roku.

Dále se ve snímku představí herci jako Adriana Paz, Gerardo Taracena a Julio Cesar Cedillo.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 7. 4. 2023.