Před rokem dorazil do kin horor Úsměv, celovečerní debut režiséra Parkera Finna, v němž si hlavní roli zoufalé psychiatričky zahrála Sosie Bacon. A start to byl pro začínajícího filmaře opravdu jaksepatří povedený. Nejenže se snímek dočkal pozitivních reakcí od kritiků a diváků, ale také se mu podařilo celosvětově utržit až 217 milionů dolarů (rozpočet 17 milionů), čímž se z něho stal nejúspěšnější horor roku 2022. Bylo proto jasné, že studio Paramount bude chtít pokračování.

A přesně to bylo oficiálně oznámeno v půlce letošního jara na akci CinemaCon 2023. Konečně už také známe datum premiéry. V amerických kinech se Úsměv 2 objeví 18. 10. 2024, u nás to bude pravděpodobně tradičně o den dříve. O scénář a režii se má opět postarat Parker Finn.

Detaily o příběhu zatím samozřejmě nejsou k dispozici, ale lze předpokládat, že strašlivá entita, která začne své oběti před smrtí děsit hrůzostrašnými úsměvy, se vrátí. Zda se ale vrátí i někteří herci z prvního dílu, je zatím ve hvězdách. Vše bude pravděpodobně jasnější až po skončení momentální stávky herců a scenáristů.

Fanoušci se ale každopádně mohou těšit na další děsivou podívanou, kde o lekačky nebude nouze. Sám Finn už v minulosti prohlásil, že má stále ještě v rukávu spoustu triků, díky kterým může publiku nadělit něco řádně překvapivého.

Úspěch prvního dílu byl překvapením i pro Paramount, který zcela původně plánoval snímek vydat pouze na službě Paramount+. Když ale proběhlo testovací promítání, z něhož bylo publikum vyloženě nadšené, společnost se rozhodla film poslat rovnou do kin.

První díl se zaměřil na psychiatričku jménem Rose Cotter (Bacon), která se stala svědkem smrti jedné ze svých pacientek. To ještě netuší, že na ni má spadeno zlá a řádně hrůzostrašná entita, která jí bude dělat ze života peklo.