V roce 2022 vyšel na Netflixu úspěšný a náležitě mrazivý seriál Monstrum, jehož první řada se zaměřila na řádění vrahouna Jeffreyho Dahmera (Evan Peters). A jelikož se série stala na streamovací službě obrovitánským hitem, nebylo vůbec divu, že loni na jaře Netflix oznámil druhou řadu. Ta bude na platformě premiérovat už za tři týdny, tudíž už je ideální čas na nějakou oficiální upoutávku. A přesně na tu se můžete podívat výše.

Druhá řada ponese název Příběh Lylea a Erika Menendezových, zaměřit by se měl na dva bratry, kteří v roce 1989 zabili vlastní rodiče. Ovšem zatímco obžaloba byla přesvědčená, že se snažili dostat se k rodinnému jmění, oba bratři zas tvrdili, že jejich činy pramenily ze strachu z celoživotního fyzického, emocionálního a sexuální zneužívání ze strany rodičů.

Nová série si tak posvítí na případ, který otřásl celým světem a vydláždil cestu k současné fascinaci publika skutečnými zločiny. Zároveň bude divákům pokládat jasnou otázku: Kdo jsou vlastně skutečná monstra?

Bratrské duo si v sérii zahrají herci Nicholas Alexander Chavez a Cooper Koch. Jejich rodiče ztvární Javier Bardem a Chloë Sevigny. 

Případ vraždy opět patří mezi ty nejznámější ve Spojených státech, který se následně přelil i do filmové a seriálové tvorby. V roce 2017 například vzniká série Law & Order: True Crime, jejíž první sezóna se jmenovala The Menendez Murders. Ve stejném roce také vznikl televizní snímek Menendez: Blood Brothers, který natočilo duo Fenton Bailey a Randy Barbato.

Případ vraždy byl o to děsivější i kvůli mladí obou dvou pachatelů. V době vraždy bylo mladšímu bratrovi Erikovi 18 let, Lyleovi zas 21 let.

Na výrobu opět dohlíželi tvůrci seriálu Ryan Murphy a Ian Brennan.

Na Netflixu od 19. 9. 2024.