Labutí píseň není jenom známým slovním spojením, které označuje poslední velký čin před případnou smrtí, ale i název pro nadcházející mysteriózní drama, v němž si hlavní roli zahraje držitel Oscara Mahershala Ali. Ve filmu si ale zahraje rovnou dvě role. V obou dvou však ztvární stejnou postavu. Nebo snad ne? Přesně na tuhle otázku se bude celý snímek snažit odpovědět. Čeká nás tak lehká sci-fi, která bude řešit existenciální konflikt hlavního hrdiny, jenž bude v některých částech částečně připomínat seriál Černé zrcadlo. 

Hlavním hrdinou bude otec a manžel jménem Cameron (Mahershala Ali), kterému byla před nějakou dobou diagnostikována smrtelná choroba. Doktor mu však dá jistou nabídku. I přestože se vší pravděpodobností nezabrání jeho smrti, mohou mu však vytvořit jeho identickou kopii. Se stejným vzhledem, stejnými myšlenkami a stejnými vzpomínkami. Jediný rozdíl by spočíval v tom, že jeho dvojník by žádnou chorobu neměl. Díky tomu by byla Cameronova rodina ušetřena truchlení, protože by ho jeho dvojník v roli otce a manžela nahradil. Cameron na to nakonec kývne, ovšem z traileru je evidentní, že vše zas tak hladce probíhat nebude. Celý film se tak bude zabývat jednou zásadní otázkou: Co všechno jste ochotní obětovat pro štěstí vašich milovaných? 

Film svým námětem může krapet připomínat první epizodu druhé série Černého zrcadla, která nesla název Be Right Back. V té se hlavní hrdinka také dočkala přesné kopie svého nedávno zesnulého manžela, ovšem po čase si rychle uvědomila, že od pravého člověka má tato napodobenina velice daleko. O režii filmu Swan Song se postaral Benjamin Cleary. Na Apple TV+ bude snímek dostupný od 17. 12. 2021.